Tripix

Ja hij lachte zijn tanden bloot tijdens het frietjes eten afgelopen dinsdag.

Hij had even tijd tussendoor om met mijn gsm zijn account even op te zoeken en hij lachte terwijl hij een friet in de zelfgemaakte tartaar stak.

Mama zei hij rustig – ik heb op een paar dagen tijd 8000 viewers op mijn laatste video – oh en nog een aantal goeie comments – en hij keek naar mij met glinsterende ogen…

Onze zoon, hij doet het!

Ik zie mezelf in hem op dat vlak, creatief is hij met zijn spelletjes spelen, hij speelt zich hogerop door steeds punten te behalen en zo gaat hij hoger op.

Hij vult zijn spelagenda met persoonlijke doelen in bepaalde spelletjes en zet die ook zo in, hij werk letterlijk zijn agenda af.

Ongelofelijk…

Ik vraag hem op donderdag avond hoe zijn spelagenda eruit ziet en dat hij rekening moet houden met onze agenda.

Hij leert zo om zijn agenda af te stemmen op die van ons en speltijdsinschattingen te maken.

Voor ons is dat normaal.

Het gaat al een paar maanden zo.

Als mama verschoot ik als een mama van zijn vriendje die naar hier kwam ‘spelen’ hoorde van haar zoon dat het voor haar zoon – nog een spel was gamen – maar dat het voor onze zoon echt menens is -.

Daar verschoot ik dus weer van, omdat ik ook aan mijn pc plak en altijd wel iets te doen heb op de pc, dus jawel als ik jong was geweest was dit identiek zo geweest.

Onze zoon, straf eigenlijk.

14 dagen geleden moesten ze op een talenten beurs hun talent voorschotelen – het was een echt probleem – want MAMA IK KAN NIETS Hé!

Oei – het is een dikke week een zoon geweest die in zak en as zat en niet meer naar school wenste te gaan omdat hij – geen talent had – en IEDEREEN AL ENGELS SPREEKT ! hé mama – wat denk je nu wel mama! –

Ik moest op mijn hoede zijn, bij zijn coach spraken we erover en hij maakte uiteindelijk zijn talenten ‘spreekbeurt’ over afkortingen in het Engels op het internet en in zijn games – afkortingen en gamingtaal – en daar ging hij op vrijdag morgen met een heel groot ei naar school.

Nu weten ze het dus ook op de school zei hij!

& jawel nu krijgt hij op de speelplaats meer vragen over de grote en de kleine gamers – mama in het 6de zitten er bij die mij nu willen toevoegen omdat ik zoveel kan vertellen op de speelplaats – zei hij laatst…

Hij lachte kort en begon mee te zingen met een liedje op de radio.

Ik moest lachen en dacht, hier se hij heeft het begrepen dat je best mag laten horen wat je goed kan, maar ook dat hij ervoor moet werken.

Tijdens het frietjes eten had ik het met hem over – of hij wist waarom er zoveel kijkers waren? – We analyseerde heel het filmpje en hij zei uit het niets – ik zie meer dan de andere hé mama! – dàt komt hier in zo een spel goed van pas – in dat spel moet je dat goed kunnen in dat, weer dat en dat is dan weer iets waar ik op let en de andere minder.

Ik kijk naar alles – hé mama! –

Wouw!

Schatje zei ik, welk verhaal heb je verteld?

Hij keek en zei – ik heb gewoon voorgedaan hoe een moeilijk stuk in een spel kan gespeeld worden – .

Ik zei – kijken eens naar je verhaal – hoe heb je dat stuk uitgekozen – dat moeilijk stuk – waarom heb je dat gekozen – om te laten zien?!

Ah zei hij – ah ok! – zei hij!

Ja als ik daar goed in ben en ik kijk anders dan kan ik het andere ook leren hé mama!

en hop hij trok naar boven.

Gisteren kwam hij zingend van de trap af en zei mama mijn video heeft nog veel meer viewers gehaald dat de laatste van 8000 – ik zit nu tegen de 20.000 met een paar nieuwe video’s.

& zei hij – ik help ook andere die ik op weg heb gezet van mijn school, ik kijk die video’s en zet er dan comment bij, zo helpen we elkaar hé mama.

hij lachte en stapte in de douche en zong een lied

Ik en mijn man hoorde een klassieker van de jaren 80

we lachte naar elkaar – en nog goeie smaak ook! – ons klein spook…

Foto van mijn zoon 4.5 jaar geleden (c) mijn vader MC.

Advertentie

Een gedachte over “Tripix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s