Vraag – wat is het verschil tussen Geest en Ziel – voor jullie?

Ik ben benieuwd wat jullie hierover gaan zeggen.

Ik ben het aan het verwerken in mijn kinderboek over zielskinderen/lichtkinderen.

 • ik wil heel graag jullie gedachten en kennis meenemen om voor me zelf te reflecteren op dit onderwerp

Lichtkinderen gaat over – kinderen die het universeel licht – in zich dragen én gebruiken om universeel kosmisch werk te ‘doen’ – zonder probleem – geheel vanuit hun verbondenheid met de kosmos en de aarde.

Hoe het komt, waar het vandaan komt & vooral hoe ze die kracht kunnen gebruiken in hun leven.

dàt ben ik aan het schrijven…

de ziel = onzichtbaar aanvoelen en weten – omzetten naar bewuste creatie en actie – op alle niveaus van het leven

de geest = is de spirit – het gevoel – de drijfveer – de weg van bewustwording – in het collectief onbewuste en het Ik – ziel – onbewuste

op collectief niveau

 • de ziel van iets – de schoonheid van elementen – onzichtbaar – voelbaar
 • de geest van iets – de elementen en hun eigenschappen/doel – zichtbaar en voelbaar

https://geestkunde.net/uittreksels/jung-het-ik-en-het-onbewuste.html

Voor mij is de ziel – het kijken – het oog van Horus –

De geest is voor mij – het kijken in beeld brengen – en bewust maken van wat je hebt bekeken.

Advertentie

13 gedachten over “Vraag – wat is het verschil tussen Geest en Ziel – voor jullie?

 1. Wat mij betreft is ‘Geest’ – zonder lidwoord – is in mijn ogen de goddelijke Geest ofwel kennis en inzicht die de universele Intelligentie IS. En wat betreft de Aardse werkelijkheid betreft, alles wat met geestelijk en spiritueel denken te maken heeft maar dan intuïtief, in plaats van rationeel denken. Kortom, mentaal denken is deels allebei; zowel geestelijk als rationeel, materieel denken.

  De Ziel is het (oer)kernbeginsel van de goddelijke energie die in ieder bezield leven aanwezig is en daarin de oerkernbeginsel van het Leven. Maar die zielen hebben vervolgens wel een verschillend karakter zoals ook in de verschillende leefsferen zoals mens, dier, plant en vegetarisch, maar ook de minerale- en elfen- of natuurrijken zoals kabouters etc. verschillende uitingsvormen hebben/kennen.

  En een aanvulling of correctie op Shivatje: De ziel hoort bij het aardse lichaam in alle gedaanten zoals ik net omschreven heb, maar dat geldt ook voor al het leven op andere planeten en zonnen en manen in ieder melkwegstelsel of de miljarden universa die overal in de schepping (dus identiek aan heelal, kosmos of de totaliteit van het ‘Universum’ bestaan; en dus niet alleen aards.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja – ohhh dees is heerlijk! – ik begin in mijn boek te schrijven vanuit het uitgangspunt – we zijn allemaal gemaakt uit sterren stof – STRAF STOF dus – voor kinderen is deze materie heel complex maar het beeld – sterrenstof – is zo mooi om mee te werken.
   wat je hier beschrijft daar kan ik meteen iets mee! want zo heb ik mijn boek ook opgebouwd – vanuit de alchemie – naar het lichaam – naar de psyche …
   Met de Ka en de Ba vanuit de ziel van de mysterie scholen.
   – voor kinderen schrijven – is zo veel moeilijker als voor volwassenen schrijven – omdat kinderen het oer kernbeginsel nog beoefenen!
   Dankjewel
   Namasté
   xxx

   Geliked door 1 persoon

   1. Geen dank Esther, en ik kan nog aanvullend doorgeven dat ik net op dit terrein een aanvullend hoofdstuk aan het schrijven ben voor mijn manuscript dat ik deze komende week wil opsturen naar de volgende uitgever. (Want met de vorige heb ik het contact verbroken). En ik ben nu aan een mailuitwisseling bezig met Jaap Hiddinga om de puntjes op de ‘i’ te zetten in mijn boek omdat het volgende deel mijn proefschrift moet worden waarin ik de brug probeer te staan tussen dualiteit en nondualiteit.

    Geliked door 1 persoon

 2. En een aanvulling of correctie op Shivatje: De ziel hoort bij het aardse lichaam in alle gedaanten zoals ik net omschreven heb, maar dat geldt ook voor al het leven op andere planeten en zonnen en manen in ieder melkwegstelsel of de miljarden universa die overal in de schepping (dus identiek aan heelal, kosmos of de totaliteit van het ‘Universum’ bestaan; en dus niet alleen aards.

  Hier ben ik helemaal mee eens.

  Maar omdat de vraag aards gesteld werd ben ik alleen bij dit stukje gebleven.
  Een zielskind dat geboren wordt is voor de ouders een zware opgave.
  En zoals je schrijft is het woord geest gekoppeld aan het spirituele.

  Aum Shanti

  Geliked door 2 people

  1. Oh Shivatje – heb je ooit het boek zielskinderen gelezen, dat beschrijft wat jij hier schrijft – de grens van de geest en de ziel van een ongeboren leven dat kiest op bij de ouders geboren te worden is veel fijnzinniger.

   ik voel daarbij dat een etherische ziel al wel aanwezig is en dat dàn de geest – al het nodig weten – vanuit de buik en het universum – meedraagt.

   als dat zielskind is geboren op aarde is het alles weten dan de geest? of de ziel?
   – voor mij is het alles weten dan de geest en het hart dat klopt idd het lichamelijke de ziel – van bezieling – op aarde – zo boven zo beneden –

   wel een mooie voel oefening voel ik…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s