bijna nieuwe maan 20 feb

En jawel, ik ben bijna uit mijn fibro opstoot maar nog niet uit mijn burn out, niks creatief vermogen zelfs mala’s maken lukt me nog niet…

Maar wel bijna uit mijn fibro opstoot – en ja idd – ik herken weer een aantal ‘angstaanvallen’ die bij mij weer buiten proportie waren in de afgelopen maanden.

ik herken ook de triggers!

ja!

plots herken ik mijn triggers!

Nu ik vandaag zo kan terug kijken op de afgelopen maanden die zoveel in beweging hebben gezet op alle vlakken in alle lagen met alle toeters en bellen in elke relationele omgeving, weet ik en voel ik één ding – de blinde vlekken – ploppen op en zijn pijnlijk maar ook verhelderend geweest.

mijn lichaam reageert op het verleden, karmisch, maar ook helend op de toekomst.

Bijzonder is het weer, luisteren naar je lichaam is zo bijzonder een kunst met grote K…

Daarom deel ik vandaag een bericht dat ik al eerder heb gelezen.

Geen makkelijk bericht maar wel een essentieel bericht, omdat idd praten niet de meest helende methode blijkt te zijn in therapie.

ik weet dat omdat ik het voel op alle niveaus als ik mijn mala’s maak en ik heb via de osteopathie ook een celhereniging gedaan en ben daarna een reeks facia gaan doen.

ik doe al jaren aan light body activatie en werk ook zelf aan mijn chakrawielen als ik ontwerp – mijn kaarten en boeken – en mijn mala’s samenstel.

Nu ik terug kijk weet ik dat ik ook collectief de trilling van de natuur sterk aanvoel, sterker dan ik dacht en jawel de aardbeving voelde ik al verder dan ze gebeurde aankomen, dàt is ook een inzicht, nu kan ik die druk en chaos een beetje beter verklaren…

Maar eerlijk, in de coaching wereld is de vraag – wat deed je als kind graag? – een essentiële vraag om het kindstuk dat helend is naar talentvermogen heling en zichtbaarheid naar boven te brengen en er opnieuw uiting aan geven om beter welzijn te krijgen is alles voor mij nu aan het verschuiven naar – hoe voelde je je als prille baby – …

in een actieve imaginatie oefening in het begin van mijn Jungiaanse therapie vroeg mijn therapeut me – we gaan nu eens terug naar de baarmoeder – hoe was je geboorte? –

Wel ik zit nu na 10 jaar opnieuw in dit stuk.

Ik weet al dat ik snel ben geïncarneerd – ik ben ook snel geboren door weeën opwekkers – ja ik kom altijd te laat en ik werk snel omdat het in me zo voelt dat ik dat moet doen –

trouwens – ook hier de triggers – de uitzendingen over de geschiedenis van Vlaanderen doen mijn lichaam soms huiveren van herkenning – ik weet dan veel over dat waarover ik me vragen stel… – veel is aan het duidelijk worden! – maar ik moet dat ook even laten rusten omdat mijn celgeheugen aan het werk is en mijn dromen veel chaos laten zien, dus ik krijg nog geen verklaarbare beelden door in mijn dromen werk…

ook hierbij is dat ik een week geleden weer opnieuw naar 11jaar geleden werd gekatapulteerd omdat ik op 9 februari 11 jaar geleden ontdekte dat ik zwanger was en geen molaoperatie moest ondergaan maar wel binnen 7 maanden moest gaan bevallen…

dus ik ging terug naar mijn onderzoeken op vele verschillende niveaus en kwam toen bij het boek – zielskinderen – uit van Walter en ook bij de boeken van Diana – die er al over sprak voor Anna dat deed hier in onze contreien. – ze is gestorven in een auto ongeluk ik was daar niet goed van dat weet ik nog –

Een zeer bepalende periode voor mij – de vraag hoe komt dat deze baby wel blijft? – en – wat is er met mijn andere kinderen gebeurd – dàt was de opening naar mijn echte eigenheid, ik herkende die meteen en alles kreeg een naam.

NU na de fibro opstoot en de ‘burn out’ en de hele heftige week die ik achter de rug heb – ook de nasleep van de financiële kosten van mijn zelfstandig avontuur me zwaar vallen – en het niet naar zee kunnen vanwege – problemen in de gehuurde studio wegens – jawel – afvalwater van boven uit! – kan ik veel loslaten en meteen ook verklaren! – knipoog –

Vandaag klik ik mijn fb open en lees dit;

Foetussen en borelingen zijn (fysiologisch gezien) eigenlijk een soort ‘viscerale systemen en zenuwsystemen met een nog onontwikkelde musculatuur’. Ze kunnen niet vechten en ze kunnen niet vluchten (tenzij naar binnen door afsluiting van de buitenwereld).

Als deze kleine mensjes zich bedreigd voelen hebben ze geen andere keus dan het zenuwstelsel en het viscerale stelsel af te sluiten door de ‘freeze’ response.

Verder wordt de energiestroom in het lichaam afgeblokt door het samentrekken van de zogenaamde diafragma’s, waarvan het ademhalingsdiafragma meestal het enige bekende is. Er zijn echter ook diafragma’s aan de basis van de schedel, bij de ogen, de voeten en de gewrichten.

Er is verder bij baby’s ook – zoals Porges dat heeft aangetoond – een freeze response in de rug door het samentrekken van de dorsale nervus vagus.

Als je dat allemaal optelt, gebeurt er bij vroeg trauma een enorme afremming van de energiestroom en de energetische impulsen in het nog onontwikkelde zenuwstelsel, maar ook in de bloedsomloop.

Het wordt daarmee duidelijk dat traumatherapieën die de fysiologische ontregeling niet meenemen in de behandeling maar zeer beperkt succes zullen hebben. Wat ook weinig begrepen wordt is dat we hier te doen hebben met systemische onevenwichten die zich later in het leven op zeer veel manieren kunnen uiten, zoals pijnen op diverse plekken in het lichaam, allerlei ontstekingen, gedragsstoornissen, etc.

Zolang het evenwicht in het systeem niet wordt hersteld, zal er alleen maar fenomeenbestrijding plaatsvinden.

Vrij naar Dr Laurence Heller in ‘Healing Developmental Trauma: How Early Trauma Affects Self-Regulation, Self-Image, and the Capacity for Relationship

BRON Jan Bommerz

https://www.facebook.com/search/top?q=jan%20bommerez

Dàn weet ik dat er een nieuw proces is opgestart dat veel te maken heeft met 10 jaar geleden – het indalen van het zelf – op een ander niveau!

welke les krijg ik – ga verder met loslaten!

op naar een nieuw begin!

het zal een woning worden volgens mij…

https://jornluka.podbean.com/e/the-trueman-show-106-anna-verwaal-hoe-was-jouw-geboorte/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s