kritiek op kritiek

laat ons een bloem en wat gras dat nog groen is

laat ons

daar begon een zanger ooit een lied mee

nu vandaag kan ik zeggen

laat ons de transparantie die nodig is zien

transparantie die omgeven is door deskundigheid van een professor in ‘kritisch denken’.

laat ons

daar waar we hebben voor gevochten met een bloem om het gras dat toen groen was aan het worden!

dju toch – was dees – ik werd misselijk van het nieuws gisteren, ik schaam me om nu hier op mijn stoel te zitten en deze blog te schrijven!

maar mijn God – waar is de mensheid mee bezig! –

ik kan niet anders dan vandaag echt eens te zeggen wat in me al een paar maanden omgaat.

 • we leven in oorlog – en de oorlog gaat niet over ‘de mensen’, de oorlog gaat over de elite – die wij niet kennen – die de macht heeft!
 • we leven in oorlog – en de oorlog gaat niet over ‘het welzijn’, de oorlog gaat over complete controle krijgen over iedereen in de wereld!
 • we leven in oorlog – en de oorlog gaat niet over wie wat heeft en niet heeft – gezondheid, geld, huis auto, kinderen, gezin, familie, vrienden – maar wel over een proeftuin tegenover gezond verstand & gezond verstand uitroeien.
 • we leven nu al in een controle maatschappij en onze politiekers zijn marionetten geworden van die die de – oorlog uittekenen –

kunnen we het nu niet begrijpen dat we al jaren – lang voor corona en de oorlog – al terug naar af zijn aan het gaan – vroeger was er nog iets – nu hangen we! aan de touwtjes van de marionetten van de wetstraat en de federale conjunctuur…

serieus!

ik vraag me vandaag echt af waarom ik mijn hele leven heb gewijd aan – het onderzoek waarom de mens niet doet wat hij eigenlijk zou moeten doen & waarom de mens doet wat hij eigenlijk niet zou moeten doen –

zelfonderzoek, zelfkennis, zelfwetend – bewust wetend – functioneren hangt nu heel erg dicht bij – economisch en kritisch denken voelen en handelen.

WIE NIET VEERKRACHTIG IS IN HET GEHEEL VAN DE WERELD – is een vogel voor de kat.

dé kracht zit als gewone burger – die op de koord balanceert van gemiddeld naar arm – zit in de veerkracht van zijn handelende zelfbewustzijn – IK KEN MEZELF! –

idealisme is voorbij, verlichting zoeken is bijna afgelopen, spirituele kennis en waardes delen is bijna afgelopen als we niet kritisch met de twee voeten in de modder van de aarde staan en de schaduwkant van onszelf, de andere en de wereld zien.

navelstaren is nefast in de komende tijd.

de waarde van goud, geld en uw leven staan nu op het spel als je niet verder dan je navel, je lichaam, je brein je huis, je auto, je werk, je gezin, je familie en omgeving kan kijken!

wat je hebt is ook van geen waarde meer, je zaak heeft alleen waarde als er voldoende zelfkennis en flexibiliteit in gebracht kan worden binnen de mogelijkheden van u en de mensen rondom u.

hoeveel je verdiend is belangrijk, maar nog meer – hoe jij in je brein, hart en ziel, je kunt functioneren in de wereld van vandaag naar morgen toe.

gezondheid is een kracht, die kracht is nodig om veerkrachtig te zijn maar op een totaal andere manier als de veerkracht die we nu kennen – als we die al kennen -.

ik vraag het me af hoeveel armer moeten we worden voor de mens van vandaag gaat wakker worden en zich afvraagt of de individuele verlichting wel nodig is in tijden van ‘oorlog’ die nu onzichtbaar gaande is.

verlichting helpt als we met onze twee voeten in de aarde staan en haar hitte voelen op onze voetzolen!

ach ja

het moest er even uit.

ik heb al meerdere jaren de indruk dat de mensheid een soort nieuwe apensoort is geworden die geleerd heeft van – gewoon te volgen! – volgen of verzuipen! die illusie is er precies in gepeperd – volg ons!

volg ons!

we sluiten de kerncentrales – nee we sluiten toch maar niet – ah ja wel, niet, wel niet, ja toch wel…

ja we geven de gezinnen meer kindergeld, ja we geven en dan gaan we belastingen heffen op dat bedrag dat we hebben gegeven, maar we zeggen het niet, we laten ze een code aantikken op hun belastingsbrief.

oh ja we verlagen de btw op energie naar 6% maar we gaan de trees van groen en dieje andere sjarel laten zeggen dat we wel accijnzen gaan heffen!

terwijl de aarde beeft zegt een rooi meiske – maar we helpen al hoor! het rode kruis is daar al! –

maar echt serieus – wie gelooft dit nu! –

terwijl op artificieel vlak ons illusionair budget word weggekaapt voor onze neus – 20 croc monsieur’s met ananas – kost rond 35€ als je die zelf maakt met hesp -kaas -en brood van de plaatselijke slager en bakker!

dàt is de realiteit!

laat de kritiek maar aan die die ervoor hebben gestudeerd – een professor zijn boek is uit de opleiding gehaald – om weet ik veel voor welke reden…

 • we willen niet dat we kritische denkers voort brengen aan de UGent?!

wat moet ik tegen mijn zoon zeggen?!

ga les volgen bij verlichte kritische voelers?!

serieus!

Ja ik denk het wel!

aan de unief moet je al niet zijn binnen een paar jaar – of ik heb een robot zoon in de wereld vol met robots…

serieus!

ja ik ben eigenlijk boos, boos en heel erg verdrietig, omdat we een grote kans laten liggen!

ik hoop, en blijf hopen maar voel al maanden sinds ik het ondernemersplan af had en die werd goedgekeurd dàt dàt niet is wat ik moest gaan doen in deze wereld.

maar wat dan wel?

ik weet het – ik ga misschien we de eerste school oprichten die heet –

instituut voor kritische humane verlichting – IKHV – klink toch goed hé, niet?!

en we gaan alles in een drama driehoek laten uitspelen wat zichtbaar is in de eerste plaats en dan 3 jaar lang dat wat onzichtbaar is om daarna een paar jaar – ondersteuning in het onderwijs – er ook nog aan te koppelen voor zij die de inwijding hebben doorstaan…

volgens mij een schitterend idee…

IKHV – ja – instituut voor kritische humane verlichting!

https://www.bol.com/nl/nl/p/de-psychologie-van-totalitarisme/9300000069409173/

Advertentie

3 gedachten over “kritiek op kritiek

 1. Er zijn veel in je tekst. Maar als mensen niet willen inzien om anders te leven en maar blijven doen dat ze kennen zal het niet veranderen.
  De oorlogen die in bepaalde landen heerst. Is al lang aan de gang. En daar draait het maar om een ding geld en macht. Maar dat speelt ook bij vele gewone mensen mee.

  Aum Shanti

  Geliked door 1 persoon

  1. ja er zit veel in mijn tekst – alles op een hoopje – het is toch frappant dat ik nu boeken lees die begin de jaren 70 zijn geschreven – die zijn 50 en meer jaren oud! – waar ik mijn kennis bijschaaf – over de onderwerpen die toen actueel waren en in crisis tijd geschreven zijn en nu weer gegeerd zijn op de markt – straf dat er nadien maar enkele over deze onderwerpen goeie boeken hebben geschreven, in de jaren 90 is deze crisis al begonnen! – het is nooit weg geweest na de laatste oorlog onderhuids –

   Macht, alles gaat om macht, controle en geld, idd…

   Ik snap toch niet dat mensen hun budget zien slinken en toch blijven verder doen – met een graad of 3 minder en nog een paar andere luxe schrappen en er verder niet over nadenken?!

   gek die wereld waarin we leven, ik zie het mezelf ook doen en dank nadien, alé gij! uit gewoonte, maar ik begrijp het wel…

   onze stem is ook goud waard! waarom praten we niet?

   ach ja,
   morgen is er een andere dag…

   dankjewel voor je antwoord, idd zo simpel ist!

   Namasté shivatje en een fijne dag gewenst.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s