wanneer woorden binnenkomen

ik heb dit weekend nog eens het nieuws bekeken, en dan naar twitter ‘gekeken’…

ik heb FB is vergeleken

en weer naar het nieuws gekeken

ik voel nu welk nieuws ‘echt’ is en niet echt is.

ik ben dus wat getraind en ben gewezen en opgeleid door mijn zeevriend op dit vlak.

Ik kijk anders, ik voel eerst, kijk dan en lees dan wat goed voelt en ga dan op onderzoek…

Ik voel dat iets wat echt is ook echt is en dat is wel fijn om de verbondenheid met deze veranderende wereld te behouden.

daar komt natuurlijk ook veel ergernis bij kijken van reporters die de bal niet in het doel willen koppen in alle actua programma’s die ik afgelopen weekend heb bekeken.

op 1 zender – die van ‘ons’.

tjonge hoe is het mogelijk dat we elke zondag kijken naar de 2 dezelfde reportters van het best bekeken actua programma – foei! – ik hoor de oordelen en de foute bal vragen – die ik graag wil weten vanuit de reporter – op onze nationale tv gewoon voor mijn neus -.

bah!

in deze tijden moet het niveau opgetrokken worden en hebben ze de plicht om te zeggen waar het op staat, geen zand en zout in de ogen strooien!

wat een geluk heb ik een zeevriend gehad die me stelsel matig heeft ingeleid in de – wereld van vandaag – met alles erop en eraan…

wat een andere wereld als die in de actua van u en ons – ja mannekes – echt eens rondom je kijken en vooral niet alle kranten lezen – geen kranten eigenlijk – behalve het financiële nieuws misschien omdat die de tijd weergeeft in de verliezen en dus een actueel beeld geeft van hoe het met de wereld is – is echt nodig in deze wereld van verandering.

het realisme van de mens uit de straat is niet meer de realiteit van de wereld.

we hebben wel het gevoel, maar we staan er ver van af.

op mijn instagram heb ik een paar maanden geleden al gezegd dat het – veerkracht – is waaraan je persoonlijk aan kan werken.

wel nu vandaag na een ‘tijdelijkverlies’ van een dierbare relatie…

kan ik je zeggen dat het inderdaad éénheid is die belangrijk is

éénheid vanuit puur – en ja die is rauw op dit moment – realisme – want waarheid is bijna niet meer te vinden – en op privacy moeten we niet meer rekenen – dàt éénheid en zeer doorgedreven kennis en instinctief individuele actua voorkeur echt een sleutel is voor een sterk veerkrachtig geïnformeerd individu die zicht aansluit bij een gespecialiseerde – of meerdere – specialisten die praten over de wereld van NU, niet vanuit een eigen oordeel, eigen voordeel en eigen belang.

goed

ik ben geen prediker, ik ben ook niet zoals mijn dierbare vriend – die praat en meermaals op muren botst die hem de veerkracht van het leven doet afnemen –

ik ben geen – wereldverbeteraar meer – uiterlijk, wel innerlijk!

ik ben geen meeloper en geen achterloper …

ik ben kritisch

van thuis uit opgevoed dat de financiële wereld altijd een afspiegeling is van de wereld waarin we leven.

en persoonlijk meer gericht als – stem gevend aan dat en die die niet kunnen spreken – al ben ik daar zeer passief mee bezig op dit moment.

ik was en ben nog steeds een voorvechter van bewustwording van dat wat onzichtbaar is en veerkrachtig kan gemaakt worden en om – het slechte verbeteren het goede behouden – principe.

  • niet miljoenen subs geven om een klein natte heideveldje in een recreatie gebied te subsidiëren om het aan de mensen te laten zien hoe het vroeger was…

dan krab ik ook in mijn bos haar want dàt kan wel ergens anders voor dienen!

éénheid is wel dàt waar we naartoe moeten als de individuele eigenheid genoeg veerkracht en bewustwording heeft om aan die éénheid deel te nemen.

één gefluisterd gesprek met een minder goede intentie kan dus mensen levens ruïneren, op alle niveaus van hoog tot laag en ook u en ik.

dus vandaag aan het begin van het jaar nu de jaarfeestjes bijna afgelopen zijn kunnen we ons terug plooien op – onze goede voornemens – en eens kijken wat we kunnen doen…

dus

luister en kijk

die ik dankzij mijn zeevriend heb kunnen volgen.

&

vergeet niet

alles is met elkaar verbonden!

alles!

&

alles wat je aandacht geeft groeit!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s