Structuur

“Structuur is de manier waarop iets in elkaar zit, waarop elementen van een verzameling samenhangen. Niet alle verzamelingen hoeven geheel of gedeeltelijk samenhangend te zijn, maar in een structuur is er een verband tussen alle elementen. Dat verband wordt bepaald door relaties tussen elementen onderling.”

Wikipedia

wouw oh hemel

ik ben blij dat het terug school is – onze zoon is 3 weken thuis geweest – voor de vakantie ziek en dan vakantie –

ik voel het aan mijn lijf – ik ben uitgeput – ik heb een herstel nodig…

Structuur…

de relaties tussen de elementen onderling

gek!

dacht ik bij mezelf

als ik met tarot bezig ben en nu ook mijn eerste stapjes zet in de astrologie dan zie ik meteen de structuur – zo gewoon vanzelf – in het abstracte beeld – met de kennis erbij – zie ik meteen structuur!

als ik met mijn mala’s bezig ben – de stenen uit’voelen’ – en waarom ze in de volgorde moeten komen – zie ik meteen de structuur – zo vanzelfsprekend is het voor mij…

maar

als ik in mijn huishouden op structuur moet werken dan krijg ik de grootste stress die ik kan beleven…

oh hemel toch

stress van op vaste dagen het huishouden te doen, nee dan komt de punker naar boven, dan wil ik eerst een hanenkam in het oranje bij mezelf toveren, dat iedereen kan zien dàt ik er niet mee eens ben…

wat structuur is voor een ander is echt een groot probleem bij mij, ik blokkeer er helemaal van, mijn lichaam is dan niks waard…

gek is het heel gek…

toch weet ik uit het verleden – elke dag iets doen – dàt is een sleutel voor succes – dus ik doe al jaren elke dag minstens iets – en dat gaat wel – dàt werkt – elke dag iets dat een dag lang kan duren – dàt werkt ook…

maar het woord structuur – dat heeft mijn versgewassen was – nog niet echt begrepen…

ook mijn man trouwens niet… – knipoog –

ik krijg stress van op tijd komen, ik krijg stress van het uur – ik krijg stress als ze me in een dagvakje een opdracht laten doen – dan zegt het volwassen puberkind in me – ik doe het lekker toch niet vandaag! NAH!

ja idd

straf hé

ik weet ook hoe het komt – ik ben vanaf klein kind al mee moeten gaan in de structuur die niet de mijne was…

verwachtingen, beoordelingen, oordelen, vooroordelen, perfectionisme, goed of niet goed, maar vooral die opgelegde verwachtingen van de priemende blikken op de dag dat er – die structuur – moest ingevuld worden – anders was het paniek, dàt heb ik helaas in mijn onderstroom binnen gekregen in het familie karma…

en nu

ik steiger bij het woord structuur…

niet bij de relatie tussen de elementen!

dàt is iets heel anders voor mij, dàt kan ik helemaal verstaan!

dàt heeft iets te maken met de verhouding, met de verbondenheid, met wat is er nodig op dit moment NU.

ook dàt is een heel intense waarneming die NU meteen de gepaste actie vraagt.

en ja dàn is structuur wel belangrijk als het in relatie is tot een verbetering in het leven op zich…

al blijf ik me toch afvragen of het nu echt nodig is om elke dag van de week vol te steken met voorop gestelde taken en acties!

 • ja je leest het goed – ik ben een atypische autist –

straf

ik krijg absoluut geen rust van structuur!

zeg me wat daaraan zinvol is!

zeg het me!

Ja

je hebt gelijk, ik moet structuur inbouwen anders vergeet ik te eten en te drinken of ga ik juist meer eten als ik ben vergeten te eten op vast gelegde tijdstippen, mijn lichaam is er goed mee sinds ik dit doe.

Ja je hebt gelijk ik ben een mama die haar zoon gaat halen als de school uit is en sta steevast veel te vroeg op mijn gekend parkeerplaatsje – altijd – ook als ik ziek ben en met mijn voet in een ‘houder’ zit en eigenlijk nog niet echt mag rijden…

Ja ik heb structuur – al mag ik het nooit luidop zeggen – anders komt de punker – knipoog –

alleen niet in het huishouden!

wel in het gezond eten

en

het schoonmaken als het zinvol is en ik vind dat het moet schoongemaakt worden – ik werk nu met energie – als ik voel dat de energie moet verfrist worden – dan ga ik er een hele dag tegenaan – of ik zie dat het niet naar mijn zin is dàn is het zover en is geen enkel sponsje en dweil meer veilig – met liters water en milieuvriendelijke zeepvlokken –

maar noem het geen structuur!

Als ik het nu eens even over opvoeding heb dan hoor ik – grenzen aangeven – en structuur aanbieden –

ja – structuur – daar worden alle gezinsleden beter van…

Owké

Grenzen aangeven – ok – dàt is echt nodig – idd en zoveelste ouder ze worden zoveelste sterker moet je grenzen stellen, idd – of ze blijven als volwassenen ook in hun 2 = nee – fase hangen –

Ja – nee is nee – en veder ik geef je de structuren aan waarbinnen wij een gepaste relatie gaan hebben, samenhangend.

Ja

mooi!

denk ik dan.

Hoe mooi is het op papier, in het boek van DR Spock – maar hier thuis is er geen boek die beschrijft hoe ik het moet doen – géén van vlees en bloed boek –

nee

oh hemel…

hàd DR Spock maar een boek geschreven over ouderzorg in de opvoeding van HB en ASS en een pittig karaktertje van zichzelf – ja de uitingen die voor mij een uitdaging zijn zijn niet altijd ASS gerelateerd – maar wel puber en hormonen – gerelateerd – brullend als een leeuw – sluipend als een schorpioen –

Dr Spock waar ben je?!

Jij zegt waarschijnlijk ook STRUCTUUR – en bij deze is het net alsof je op – de rode knop – drukt van mega stress…

vroeger was ik vertrokken voor een aantal dagen in mentale stress en verschrikkelijke twijfel door – ik kan het niet – het moet beter kunnen – perfectionisme –

nu druk ik ook die alarmbellen in maar heb wel het vermogen om te kijken naar en in mezelf te kijken naar dàt wat me verder helpt.

stap voor stap naar een oplossing, elke dag iets…

op mijn manier, binnen mijn grenzen, in mijn structuur – eerst dat en dat voor ik aan de vloer begin – en dan focus – tot het gedaan is – …

en stop!

ik bekijk structuur als een tarot spel, ik werp de dobbelstenen en maak een astrologische legging van de structuur van elke dag.

Dàn kan ik structuur bespelen.

Dan is structuur een spel.

Dàt is hoe ik het graag heb!

Ja

misschien moet ik er ook eens een boek over schrijven, hoe los je met creastructuur je burn -out – op?!

wie weet komt hij – het boek – er ook – wie is geïnteresseerd…

en voor een vrolijke noot kan ik dit muziekje aanraden;

Advertentie

6 gedachten over “Structuur

  1. ah ja das waar – dat is toch vanzelfsprekend – maar idd – dat is wel iets dat kan wegvallen als ‘er’ iets niet loopt zoals het moet lopen…
   idd.
   – efkes weer in stapjes terug denken idd –
   dankjewel Shivatje …

   Dan heb ik het eerder over planning volgens mij…
   Knipoog-

   Namasté Shivatje

   Geliked door 1 persoon

   1. ja idd – het plannen van gestructureerde – routine – dàt is waar ik punker van kan worden…

    ja idd idd – ik snap het -.

    dankjewel Shivatje

    Namasté

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s