Het oerbrein…

Het oerbrein – de oerwijsheid – het oerwetende –

ja heerlijk!

hoe weet je soms op een plaats dat je weet wat je weet door gewoon te voelen dat je ‘iets’ weet…

Dàt is mijn wereld…

maar hoe heerlijk ist om in je luie zetel gewoon te luisteren naar dat wat – wel eens mag onder het stof worden gehaald –

het oerbrein en pijn – het oerbrein en beslissingen – het oerbrein en schijnstress – het oerbrein en selectief kijken en horen – oh wat een heerlijke uitzending – hier was ik wel even fan van Elke – en dat ben ik niet altijd geweest – knipoog –

zie link

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/kennismakers/1/kennismakers-s1a3/

en dan

– nu vandaag kan ik mijn mensen brein weer aansteken voor dat wat nodig is – ik heb veel geschreven & heb gisteren gekookt – wel moe heel moe maar wel voldaan – en ik begreep ineens wat me er boven op blijft houden in deze persoonlijk intense tijd en dat is echt wel – gezond eten – en schrijven – veel schrijven – en de zee – en mijn mala’s en nu de maan – die ik als krachtig ervaar deze keer, dàt blijft me boven houden.

al mis ik wel enorm de zee – ze trekt heel erg aan mij – (ja dan doe je je studieboek tarot open en dan lees je meteen een gedicht waarin jawel het onderwerp – zee – in komt als metafoor om de diepte van jezelf ) – zoals de tarot is bedoeld – te leren ontdekken en te beleven, als tarotist maar ook als toeschouwer –

ik had vrijdag ook nog naar de reeks https://vtm.be/vtmgo/out-of-office~p4ce6fc83-50fa-4a1c-80d9-156409b6b1ab gekeken in stukken – niet alles – omdat er al wel iets van weet – maar ik was toch benieuwd omdat een vriendin me zei dat ze er veel van had geleerd – dus ik keek de eerste 2 en de laatste 2 afleveringen in het diagonaal, en ik moet zeggen als ze dit een burnout noemen dàn zit ik er ook nog midden in…

straf dacht ik

– want wat ik nog allemaal doe – als zie je dat niet altijd in acties – dan is het voor mij geen burnout – ik heb 4 jaar lang van de zetel naar bed gegaan met revalidatie in Pellenberg – dàt was voor mij een burnout – ik heb toen CVS gekregen – later ook Fybro erbij – en later een diagnose autisme – dus het plaatje klopt wel achteraf gezien – dus ik stelde me de vraag die ik al langer stel al heel lang stel want dan achteraf gezien had ik al een burnout toen ik op de lagere school zat, in mijn tienerjaren – door het gepest geweest te zijn – en in mijn jong volwassenheid – dus ja nu kijk ik dus heel anders naar burnout en dus stelde ik me de vraag;

het ik dat nu wel?

want mijn lichaam is veel gezonder dan vorig jaar rond deze tijd – ik heb er mijn dagboek eens bijgehaald – en heb gelezen dat ik toen er niet zo goed bij stond – nu weeg ik ongeveer 15 kilo minder – ik schommel wel met 5kilo – maar ik blijf 10 kilo minder wegen & ik heb die hartritme stoornissen niet meer die ik vorig jaar rond deze tijd wel had – en nee dat was geen paniek aanval in juli – want dàt ken ik ook als de beste sinds mijn tienertijd -!

DUS

NU ben ik fysiek veel beter en ben mentaal veel veerkrachtiger dan vorig jaar!

euh – vraag ik me af, waarom kost het me dan zoveel moeite – of vind ik dat het me zoveel moeite kost?! – om veerkrachtig te blijven?

VEERKRACHT!

waauw!

De KA en de BA kracht!

Oh yes!

Als ik terug kijk weet ik dat het vooral veel en intens is en is geweest de afgelopen 15 jaar! – persoonlijk – familiaal – werk gerelateerd – en opvoedkundig -.

Ja!

de boterham was niet alleen goed gevuld maar ook doordrongen! – knipoog –

Dus

als ik nu terug kijk en de vraag stel – heb ik een burnout? dan zeg ik nee, en ja, en ja misschien nu wel maar morgen niet?! –

Deze morgen las ik dit artikel – https://www.tijd.be/de-tijd-vooruit/hr/zeggen-dat-je-een-burn-out-hebt-heeft-soms-bijna-iets-heroisch/10438832.html – tip op je smartphone lezen en een paar keer tikken op de titel – het is mij gelukt om het heel artikel te lezen –

Daarin staat precies wat ik ook al heel lang – oh ja al 20 jaar – over burn out – het bestaat niet!

Het bestaat niet omdat het – invullingen zijn – van een bulkbegrip – dat niet in de dsm5 staat.

Wel is het zo dat fysiek de signalen ernstig zijn. – HET LICHAAM SPREEKT ALTIJD! – dat hebben we ook bij Pedro gezien – https://www.goplay.be/patient-pedro

Wat een boeiende heerlijke wereld…

Lichaamswerk werkt

– als ik aan zee ben werk ik uitsluitend op lichaamswerk – dàt geeft mij de tools om niet met mijn verstand te gaan voelen & vooral niet in mijn hoofd te kruipen – yes yes yes!

Dàt gebruik ik ook om mijn veerkracht weer op te krikken mentaal op het sensitief gevoelsvlak & op het energetische vlak…

Wind – regen – zon en koude – ja geen probleem meer…

Straf – voor iemand met een burnout…

Wat voor mij een belangrijk inzicht heeft gegeven is – dat we niet wakker zijn – op alle vlakken…

De essentie van verbondenheid is ons zo vreemd gemaakt geworden…

Ons lichaam en onze ziel zijn een geheel – ons verstand werkt maar voor 20% – de rest is een geheel!

Verhelderend niet?!

Nu na ik dit heb geschreven ga ik opnieuw mijn tarot notitie boeken openen en op de eerste pagina staat in het groot;

KEN UZELF!

kijk – meer moet dat dus niet zijn…

&

op de vraag – heb ik een burnout? – ja en nee – het heeft alles te maken met GRENZEN en voor mij persoonlijk – PLAATS innemen – en dat is heel waarschijnlijk het zelfde als alle andere die met een burnout zitten…

de rekker is te ver uitgerokken!

En om de hartslag naar beneden te krijgen dit

zo

ZO simpel kan het zijn!

Geniet ervan en tot later!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s