Het lineair behandelen en benaderen van ASS – WHY?!

https://www.linkedin.com/pulse/hoe-klinkt-en-voelt-de-wereld-voor-iemand-die-esther-cuyvers/?trackingId=EYTUoBa4S5Od1pBkJkORBQ%3D%3D

ik heb me weer eens laten gaan – eerst op FB – waarna ze de titel hebben aangepast en mijn topic er niet meer toe doet en nu op linkedin…

Ik heb en reactie gegeven op een coach gespecialiseerd in HSP -HG – en prikkelgevoeligheid.

het gaat over dit artikel

https://radio1.be/luister/select/de-wereld-van-sofie/hoe-klinkt-en-voelt-de-wereld-voor-iemand-die-prikkelgevoelig-is-het-geluid-van-een-ambulance-is-verschrikkelijk

en de topic van een coach https://www.linkedin.com/in/kristientaelman/

HIER IS MIJN REACTIE – geschreven via linkedin…

Ja ik heb er ook op gereageerd op facebook – HSP kan nooit samen gaan met ASS!

Je geeft hier een terechte opsomming van een aantal factoren en actoren die idd meespelen maar al achterhaald gaan zijn binnen x aantal jaren.

Laat ik even – de stok in het hoederhok – gooien en zeggen dat ASS het vooral heel moeilijk heeft op vlak van – gevoelig zijn – in nét die over en onder gevoeligheid die in de wetenschap nog geen woorden heeft gevonden nét omdat je blijven zoeken in het brein – dat nooit kan voelen – en niet gaan kijken naar het GEHEEL van ASS !

Je 3 punten die je hier beschrijft is de theorie om de lessen en de uitvoering goed te laten verlopen en is een protocol voor de meeste met ASS. – algemeen – .

Laat ik nu eens even een stapje verder gaan en zeggen dat je het HSP en HG en Hogerbewust – aspect bij iedereen met HSP – en daarna bij iedereen met ASS niet mag onderschatten – met andere woorden – het brein voelt nooit, het hart en het lijf voelt – daarna komt de verwerking en het grootste probleem dat wij als ASS’er hebben is dat we enorm veel voelen maar er geen woorden voor hebben om ze te uiten, en vooral, dat emoties nog maar het begin zijn van de hele reis in de wonderlijke en wonderrijke – gevoelswereld – die trouwens eindeloos is.

Waar we meestal helemaal over kijken is – nét de manier waarop mensen met ASS kijken – en met kijken bedoel ik niet – wat jij en ik zien en wij allemaal zien – nee met kijken bedoel ik kijken naar binnen, voelend naar binnen en kijken naar de diepte van de gevoelens, de emotie en het onder -on -en bewustwording om zo tot een niveau van bewustzijn te kunnen komen waar veel woorden te kort schieten.

Dààr raken we meestal de essentie van – het voelen – aan bij mensen met ASS – alle mensen met ASS! –

De reactie van deze zienswijze en het omzetten van die informatie stroom – onder en hogere prikkelgevoeligheid is er ééntje die we nu nog steeds niet hanteren.

Wanneer de hersenen van een persoon met ASS lineair gaat denken gaan ze de stroom van de gevoelswereld alleen kunnen opnemen als de hulp van buiten af lateraal kan handelen en kaderen!

En dan vallen de benoemde functies – coherentie – en empathie – behoorlijk mee!

Zelfs in die maten dat bij een laterale aanpak – in het geheel van de mens en niet in het hokje van een diagnose of een bepaalde gevoeligheid – de benoemde functies – coherentie – en empathie – geen probleem meer is maar wel een vernieuwing!

OP 1 VOORWAARDE – dat we massaal afstappen van – stappenplannen en voorgeschreven structuur – om mensen met ASS te helpen!

Ik ben het met je ééns dat je mensen met ASS kan helpen om structuur aan te brengen in situaties die dat vragen omdat dat makkelijker is voor het brein en vooral gemakkelijk is om het hoofd niet flexibel te maken.

  • met het hoofd bedoel ik de manier van ‘sorteren en klasseren’ in een typische strategische manier van klasseren van gevoeligheden op herinneringen die al gemaakt zijn in de eerste levensjaren van ons leven.
  • bij mensen met autisme is dit idd heel typerend anders in sommige gevallen.

Dan kan ik je 3 benoemde functies, coherentie en empathie – wel verstaan. – ook al heb ik het lastig met het lineair denken en handelen als het over gevoel en zintuigelijke waarnemende boodschappen gaat waar het lichaam meestal een laterale taal spreekt, maar goed dàt is persoonlijk als Asperger gesproken gespecialiseerd in deze materie.

Als ik het artikel https://radio1.be/luister/select/de-wereld-van-sofie/hoe-klinkt-en-voelt-de-wereld-voor-iemand-die-prikkelgevoelig-is-het-geluid-van-een-ambulance-is-verschrikkelijk waarop jij je topic over schreef en ik op FB ook heb gereageerd – en na mijn schrijven met de zelfde opmerking trouwens – hebben ze de titel aangepast, niet het artikel – als ik het samen neem met uw uitleg weet ik dat ik je misschien een nieuwe kijk op ASS – prikkelgevoeligheid – HSP en HG – kan geven door te zeggen;

Denk, voel en handel lateraal als je bezig bent met ASS in al zijn vormen!

Vergeet niet dat het BREIN nooit kan voelen!

Weet dat het hart van mensen met autisme anders klopt en vooral anders voelt.

Leer kijken hoe iemand met ASS ziet, kijkt en het voelen bekijkt in zijn/haar beleefd wereld.

Mensen met ASS kijken heel vaak naar de zonsopkomst terwijl de meeste van ‘ons’ naar de zonsondergang kijken… – knipoog –

Ja laat ik eerlijk zijn – ik ben nu 6 jaar bezig met ASS en meer dan 10 jaar met HSP en HG – we gaan naar af met onze benadering van al die benamingen, omdat het simpel weg een – anders soort leven – is dat we massaal in onze maatschappij tegen komen op alle vlakken en overal in de maatschappij, van groot naar klein.

Ik ben een Asperger – ik heb geen probleem met het geheel te zien – ik heb geen problemen meer met de coherentie – geen probleem met plannen en organiseren – geen probleem met empathie – als ik mijn perfectionisme en mijn gevoeligheden en mijn helder voelend en ziendheid erbuiten laat.

Wanneer ik er studie over ging doen en mezelf als Jungiaans therapeut niet had gespecialiseerd in gevoel op alle vlakken – aardse en universele zintuigen – dan had ik dit niet kunnen schrijven idd.

Ik had het zelfs niet durven schrijven een paar maanden geleden!

DURVEN schrijven, omdat ik weet dat de enige houvast in ASS -HSP -HG therapeuten land is – om nog steeds heel lineair te denken, handelen en behandelen.

Maar goed ik ben een geschoolde kunstenaar – die laat heeft te horen gekregen dat ik ASS heb – type Asperger met een kernbegaafdheid – .

Dàt maakt dat ik 45jaar mijn brein zo flexibel als kan – met veel schade en littekens op de huid van de ziel – mijn brein en mijn gevoel heb kunnen ontwikkelen.

Dàt is een laterale ontwikkeling geweest, en wat een geluk!

Ik hoop zo niet alleen persoonlijk – op de bal te spelen – maar we u en uw collega’s mee een ‘zaadje’ te laten planten in de lineaire wereld van – hoe we kijken naar ASS -HSP -HG en HB – hoe het ook nog buiten de protocollen kan gezien worden.

Als laatste ga ik je zeggen – ik werk niet meer als coach ook niet als trainer – op dit moment net omdat het zo frustrerend is dat er steeds maar – een paar stemmen – worden gehoord in de wereld waarin elke leerkracht en auti coach is en gaat zijn ASS opleiding hebben genoten of heeft afgerond.

Wat ik lees is niet hoe ik naar ASS kijk als iemand met ASS en HG en Hogere bewustzijn geschoold in de Jungiaanse diepte psychologie en als energetisch therapeut.

Ik ben een vernieuwer en in die rol schreef ik deze brief naar u.

Waarvoor veel dankjewels voor je tijd en geduld om tot hier te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s