Onze witte kip

https://www.instagram.com/p/CmBUxeUopGUzsJ0bessZJzsRKtAAvPhd1OfsDs0/

zaterdag morgen ontdekte mijn man onze schuterste kip die ‘gevallen’ was in het kippenren net tussen de loopplank en haar slaaphok.

hij had ze opgepakt en in de tuin bij de zwarte kip gezet, ik ging kijken en wist meteen – dat ik iets moest doen – ofwel mee helpen overgaan ofwel ze erdoor krijgen – hoe wist ik niet meteen ik – deed maar wat voor mij het beste was – en zetten volop mijn hartchakra open om alles met liefde te omarmen.

ik had mijn wollen trui aan, zonder twijfel de kip mee naar binnen en in mijn trui gewikkeld, ik zag dat ze toch nog moeite deed om te blijven ademen, dus ik zette kracht bij. twee warmtekruiken bij mij en een warm denkentje over mij in de relax met de kip tegen mijn buik netflix kijken.

op een zeer cruciaal moment voel ik haar – wegglijden – ik begin tegen haar te fluisteren – ze geeft zich over – haar angst voor mij ebt weg – ik neem haar poten vast en streel die – heel zachtjes – en plots geeft ze een soort knorretje – en hop ik wist ze is er terug!

ik heb een hele dag met mijn kip in mijn armen gezeten, uitsluitend oog voor de kip, en we hebben gepraat, geslapen, gekeken en jawel wonderlijk hoe een schutere kip kan ‘spinnen’ – als ik haar kam met mijn vingers op ging warmen, zachtjes maar telkens kreeg ik een knor van haar.

toen ze plots begon te reageren op onze westie die het maar een vreemd zicht vond – een kip op haar plaats bij mij n de zetel – oh jee ik ben mijn plaats kwijt – reactie zag ik dat ze erdoor begon te komen, mijn hart chakra sprong de hoogte in, ik dankte het universum!

onze oude mooie sterke kip van bijna 5 jaar – ja ze kwam terug –

ze kreeg kleur, ik kreeg hoop!

ook al moest ik een afspraak afzeggen – sorry ik kan niet ik ben mijn kip aan het redden – was wel iets waarover ik even heb nagedacht – wat zouden ze daar nu van denken…

ik stuurde ook een foto door naar mijn vriend en die reageerde – euh heb jij nu een kip op je schoot?! – of is het trucage –

ik moest lachen, ja idd ik deed dat gewoon – zo ben ik nu éénmaal –

ik heb van de kip zoveel geleerd, alles dringt nog niet door, maar waauw het is een zeer bijzondere levensgebeurtenis geweest.

je krijgt zoveel eerbied voor een kip dat je wereld veel groter is geworden voor het leven dat niet kan spreken in de taal die wij verstaan.

mijn hart en ziel hebben zoveel vertrouwen gekregen, mijn zielsverbondenheid met het geheel is sterker geworden, dàt is wonderlijk…

natuurlijk ik had mezelf een opzoekingsuurtje gegeven – wat wil een kip nu zeggen –

niet alleen vanuit de schoonheid die ze heeft, want ja nu heb ik ze van dichtbij is mogen bekijken, een prachtige vogel is een kip.

maar wel vanuit de fragiel maar oh zo sterke energie die ze hebben en die ik heb mogen voelen en ontvangen.

wat kwam de kip me vertellen?

Ja

woorden zijn overbodig!

ik heb sinds een week elke morgen koorts – ik krijg de koorts – wel onder controle doorheen de dag – maar elke dag heb ik koorts – niet veel maar wel waarneembaar –

ik neem geen medicijnen om de koorts naar beneden te krijgen en geen extra medicijnen om mijn blaasontsteking – ik ben afgelopen donderdag zo ziek geworden van de antibiotica – die ik voor mijn blaasontsteking had gekregen dat ik er nu alles aan doe om op natuurlijke manier weer mijn darmflora in orde te krijgen want ook die is sinds donderdag niet meer ok – mijn lichaam wil geen antibiotica meer dat is duidelijk – .

ik heb sinds ik met de kip in mijn handen heb gezien hoe een kippenlichaam weer leven en kleur krijgt van warmte en rust en ondersteuning zoveel vertrouwen gekregen dat ik hierdoor kan komen door warmte, rust en ondersteuning.

en net dàt doen wat – de kip – me heeft voorgedaan en voorgeschreven, weer tijd maken om niet als een kip zonder kop rond te lopen maar wel mezelf tijd te geven om mezelf weer kip lekker te gaan laten voelen…

ik weet het ik voel het!

het is op een heel diep niveau

maar het is zo mooi en zo helend en zo OK!

Dankjewel lieve kipjes in mijn tuin, ik ga je nu weer vers water geven tot zo meteen…

Fotobron PX

3 gedachten over “Onze witte kip

  1. ja dat ben ik nu aan het leren inzetten, overgave – een heel proces – hé
   dankjewel shivatje – ik voel wat je met die woorden zegt…
   het proces is alvast ik gang gezet…
   dankjewel xxx
   Namasté
   Esther

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s