Call to Earth and my son

https://www.youtube.com/watch?v=NN1eSMXI_6Y

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/alleen-elvis-blijft-bestaan/10/alleen-elvis-blijft-bestaan-s10a9-david-van-reybrouck/

If

Een brief aan mijn zoon

12/12/2022

Mijn zoon,

Ergens in het diepste van mijn hart weet ik dat ik je voor een reden op de wereld heb gezet.

Welke reden? Lieve zoon, dàt is een raadsel…

Ik zie je als mijn dagelijkste thee – mijn ritueel – van de allerbeste aangepaste kruiden te zoeken, te laten samen stellen door een prachtige herborist die we samen hebben leren kennen op de markt in Bredene, aan ‘onze’ zee in de wonderlijke wereld van kruiden, maar vooral de natuur, onze natuur…

Ik zie je als die thee, van zuivere kwaliteit die ik elke dag uit mijn goed afgesloten bokalen lepel in mijn mooi glazen theekan. Fragiel doorzichtig en heel efficiënt kan ik de thee zien – vermengen – en de kracht van de kruiden – geven het water de kleur van gezondheid.

Ik zie je als die thee, die ik elke dag drink in koppen die ik zelf heb ontworpen met de zee erop en een spreuk die ik zelf schreef, als dagdagelijkse reminder.

Zo zie ik je lieve zoon, als mijn dagdagelijkse echte kruiden thee in de allergrootste koppen die ook nog praktisch zijn in het afwasmachine.

Mooi!

Zei je als je dat ritueel van mij voor het eerst echt bewust bestudeerde – mijn ritueel van mijn dagdagelijkse thee – .

Dé reden waarom ik thee drink is wel gekend, voor de gezondheid. Omdat ik weet dat de kracht van de kruiden, vanuit de aarde doorheen de wortels van elke plant, een krachtige boodschap meegeeft op alle vlakken van het leven op aarde en het universum.

Dé reden waarom ik je met mijn thee vergelijk is simpel – je bent de beste kruidenthee – in mijn leven. Ik drink je met mijn ogen – knipoog – .

Mijn zoon,

11 jaar geleden begon ik te voelen dat er iets anders aan het gebeuren was met mijn lichaam. Nooit gedacht en zeker nooit verwacht dat je überhaupt nog ging komen.

Het jaar daarvoor verloor ik de allerlaatste – natuurlijke leider – met een vruchtje in van ongeveer 20weken oud – een meisje – 2 jaar daarvoor verloor ik mijn – ingeplante tweeling – de allerlaatste Icsi behandeling was raak – ja ! – en ik verloor ze – mijn jongens – op mijn verjaardag, maar nu 11 jaar geleden kwam jij en hoe – met langs de ene kant een zwaar beschadigde eierstok van de endometriose en langs de andere kant een eileider – jij – JIJ – moest gewoon geboren worden in ons gezin!

Nu 11 jaar gelden – ja hoe ist mogelijk!

Ik wist het niet 11 jaar geleden – dat nieuws kwam pas op 9 februari -.

Maar zoon, je zette letterlijk mijn wereld op zijn kop! ALLES zette je op zijn kop! Niets spaarde je, je bracht verandering om U tegen te zeggen.

Dààrvoor ben ik je zo dankbaar mijn zoon, het is en was echt nodig.

Nodig om de diepte lagen van mijn ziel te openen, de angst onder ogen te zien en het leven te onderzoeken in de essentie van de letters LEEF! – LEEF – mama!

NU zijn we 11 jaar later en jij zit als voltijds professioneel ‘gamer’ aan de pc, alleen weet je nog niet dat je zo professioneel al bezig bent voor je leeftijd van 10 en een half.

Nu ben je werkelijk aan het leren hoe je strategieën in de onwerkelijke wereld kan omzetten in de wereld van vandaag en je vraagt je af bij het in een flits bekijken van het nieuws of je die strategieën die je leert in het spel niet kan gebruiken in de wereld van vandaag in Real life.

Nu spreek je beter Engels dan Nederlands, ben je sneller met je vingers dan met je schrijfpen en zeg je in je nieuwjaarsbrief zinnen die je sneller wil vergeten dan meenemen in het jaar omdat ze volgens u veel beter in het Engels waren geschreven.

Nu

lieve zoon

staat de wereld in brand.

Al even…

Je weet het, je merkt het en zegt – waar het om gaat is dat we het niet zien mama! – we zien het niet met onze ogen – het is zoals een videospel – je moet snel zijn mama – anders ben je verloren!

We zien het niet? schatje?!

Hij knikt en zegt – mama kom kijken! – ik zit naast hem en hij laat me zien wat hij ziet en ik niet… het gaat razend snel! – heb je het gezien mama?! – ik lach en zeg – bedoelde je dat die … – hij lacht en zegt Ja mama! met die actie zet hij die in gang en die gaat met geld dat doen en dat en dat moet je dan voorkomen binnen x aantal seconden, anders heb je je leven in dit niveau gemist, mama…

Het leven op dat niveau gemist – dan komt er een geluidje en zie je een rood kruis op het scherm komen terwijl dat leven op de grond ligt niet in leven…

Lieve zoon

dàt beeld

dat maalt door mijn hoofd.

Het klopt, het gaat snel, wie niet ziet ondergaat…

We ondergaan allemaal de torenhoge kosten van onze basis behoeftes – maandverband – gas en elektriciteit – . We ondergaan allemaal dat waar we hebben voor gestreden, 2 maal hard voor hebben gevochten en zien het niet. We ondergaan door onze ogen te sluiten en de massa te volgen net dat waarvan jij gaat denken – waarom hebben ze dàt niet gezien – met een geluidje erbij en een rood kruis over het leven op dat niveau.

Wie het niet ziet ondergaat…

We zien het! Lieve schat, maar weet je wat het verschil is tussen uw virtuele wereld en de onze?

Weet je wat het verschil is lieve schat?

Wel als je het ziet, onderga je het niet, dan beleef je het!

Dàn heb je een keuze lieve zoon, ga ik er iets aan doen?

Dàn heb je de keuze lieve schat om echt alles te bekijken vanuit de kracht die je al had 9 maanden voor je werd geboren – en wouw – mijn buik was bijna nooit stil! – en de kracht die je op hebt gedaan door te kijken!

Dàt is in het leven kijken lieve zoon – IF –

 Yours is the Earth and everything that’s in it, 

And—which is more—you’ll be a Man, my son!

Source: A Choice of Kipling’s Verse (1943)

If

mijn zoon

ligt allemaal in je handen – ik ben er – om je handen warmer te maken om het leven te omarmen.

Ook al weet ik lieve schat dat…

Alles een proces is van zien, horen, proeven en voelen voor je aan het denken slaat.

Ik geloof allerliefste – ik als je mama – dat je een vernieuwer bent – die nog naar de wolken kijkt en zegt IF –

Opstaat en weer verder gaat!

&

tot slot allerliefste – de uitdagingen zijn niet min – kies ze zorgvuldig uit – en maak er het uwe van – ik blijf voor altijd je mama…

adem in lieve schat

adem uit lieve schat

&

voor straks

we eten vandaag spaghetti !

Advertentie

3 gedachten over “Call to Earth and my son

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s