en dan nu – de elementaire deeltjes van zelfontwikkeling!

op een bepaald moment in je leven vallen een aantal sluiers en gaan de karmische en diepe doorgegeven patronen zichtbaar worden.

vanuit levenslange opvoeding strategieën en overlevingsmechanismen, maar ook door doorwinterde overtuigingen – bewust en onbewust – en zelfs onderbewust – met daarbij heel zeker onderhuidse frustraties en angsten.

ook zelf sabotage hoort hierbij, en het meedragen van geheimen die het ego voeden en het ego onderdrukken.

maatschappelijk gezien hebben we onbewust veel invloed van onderdrukking van de meest elementaire zelfkennis ‘deeltjes’ die niet meer passen in een maatschappij die te veel animus in zich heeft.

zoals – gezonde empathie – kwetsbaarheid – en gezond overleving instikt –

maar ook – kritisch denken – assertiviteit – moed – zelfreflectie en vooral zelfkennis –

&

vooral

kernvaardigheid – kernbewustzijn – kernweten – en kernvoelendvermogen hebben.

we vergeten dat we niet onze emoties zijn – maar jawel – onze emoties zijn belangrijk als ze benoemd zijn – want dan kan je je gedachtenstroom – beter kanaliseren en kan je beginnen aan de verwerking door – rouwen – zelfontdekking en zelfkennis opbouw.

&

dat we altijd eerst voelen met ons lichaam voor we een herkende emotie opvangen – die zeer waarschijnlijk onderhevig is aan karmisch doorgegeven leven of over leven mechanisme en strategie – wanneer we de emotie niet meer herkennen maar wel voelen en er meestal een onaangenaam gevoel bij hebben in ons lichaam en mind, dan zijn we niet aan het voelen, maar aan het denken over dat wat we voelen.

op dit punt gaan we naar de dokter.

wanneer we de emotie herkennen en er gedachten bij vormen gaan deze ‘besmet’ zijn door allerlei herinneringen, waarschijnlijk ook trauma’s en gaan altijd samen met geuren en kleuren.

die gedachten kunnen tegen ons werken maar ook met ons mee werken. dàt hangt af van – ben je een denker of een voeler – en hier raken we de HSP en HG kenmerken van de mens aan.

empathie – gericht naar buiten – is geen empathie gericht naar binnen

kennis is geen ervaring als het niet is geïntegreerd.

voelen is niet voelen als je het niet vanuit je lichaam kan voelen.

Je brein voelt nooit!

je hart, je buik voelt en al je zintuigen voelen dat je voelt op verschillende vlakken en niveaus.

Je brein doet wonderlijke dingen als het leert associëren, waarnemen, zenden en ontvangen van alle chemische processen die het lichaam aanstuurt of niet meer aanstuurt – hormonen – het brein ontvangt en gaat verzenden, het is een kwestie van training en oefening en jawel breeddenkend zijn en jezelf heel veel 5w en 1h vragen te stellen.

dàt is niet de klinische psychologische weg van zelfontdekking en zelfkennis!

klinische psychologische manier van zelfontwikkeling is niet waar ik fan van ben, ik ben iemand die leert uit ervaring naar kennis en dan weer vernieuwde ervaring kan omzetten in mijn leven. dit is heel persoonlijk ik heb er mijn redenen voor.

Goed – en dan nu –

Waar ik veel mee bezig ben de afgelopen jaren is – karmische familie patronen – en ik ben een aantal keren zo geschokt en zeer goed onderuit gehaald van dit onderzoek van mij uit naar de familie systemen die ik mocht ‘zien’ en waarvan ik de sluiers heb mogen ophelderen.

niet alleen die van mij maar ook die van mijn heel dichte omgeving en hoe ik daar mee om ging, maar vooral hoe mijn lichaam daarmee omging.

bij mij ging het over het heengaan van 2 essentiële grootouders die dat proces in gang hebben gezet en veel zichtbaar hebben gemaakt in het familie systeem dat er al was en is geconstrueerd buiten mijn bijzijn. maar ook heb ik heel duidelijk gekregen – en dat nog niet zo lang geleden – hoe ze mij ‘zien’ wie ik ben – en dat was onthutsend, overdonderend maar ook heel helder en duidelijk, wat een geluk wat een geluk!

collectief ben ik achteraf gaan onderzoeken en heb het ook gaan benoemen in een dierbare correspondentie hoe ‘wij’ omgingen met de vaccinaties!

wouw

dàt is en blijft een hele grote omkeerpunt in mijn leven.

laat ik zeggen dat ik na zoveel studie en oefening en inzichten en actieve imaginatie oefeningen die ik 10 jaar lang heb ondergaan – met plezier al was het soms extreem vermoeiend en zelfs knarsetanden – en heb van mogen proeven op alle psychologische vlakken en energetische frequenties – toch was de afgelopen 3 jaar een uitzonderlijk rijk gebeuren.

ik kan nu niet meer omkijken ik kan alleen maar vaststellen, herstellen, actie ondernemen en verder gaan.

één ding merk ik vandaag heel erg hard op en dat is dat de mensen echt – achteruit gaan – als het op zelfkennis – aankomt.

ik merkte het deze week nog – training feedback – op het werk van mijn man – legt pijnlijk de grote blinde vlek – van niet geleerde elementaire kennis op zelfontwikkeling en zelfbewustzijn – bloot.

oh hemel!

een leider zonder ruggengraat gaat nooit persoonlijke feedback geven – uitsluitend werk gerelateerd – of aapt na wat er in een voorafgaande training is gezegd op de power point.

met twee vragen aan mijn man wist ik dat het een power point verhaal was – zelfs niet door kennis doorverteld – alleen het schema van – geweldloze communicatie goed geleerd en toegepast op het antwoord dat erbij hoorde – dàt is tegenwoordig – een training positieve feedback.

toen ik aan mijn man 2x vroeg – wat ze als persoonlijke feedback hadden gegeven- herhaalde hij meermaals wat ze op werk gerelateerde feedback hadden gezegd.

OH HEMEL – waar is de mens gebleven!

kijk

en dat heet dus – sitting ducks – alle eenden kunnen zomaar worden aangeschoten – zelfs zonder ze het beseffen! – en worden ook aangeschoten!

incluis mezelf – 2x gevaccineerd.

ook al dacht ik dat ik een kritische denker was, oh nee hoor – ook al dacht ik dat ik geen volger ben – oh nee hoor – ik dacht het, nu blijkt het allemaal niet te zijn naar buiten toe – wat er binnen afspeelt is een ander verhaal –

wel kijk – verstand – heb je nodig om de mensen die spreken te analyseren en erop onderzoek te doen met de 5w en 1h –

empathie heb je nodig om de ogen te lezen van die die spreken, en buikgevoel heb je nodig om je keuzes te maken.

en dat is nodig omdat we in een extreem gemanipuleerd systeem leven waarvan vele het voelen maar niet weten waarom ze het voelen.

deze morgen krijg ik van Jan Bommezer een bericht aan met deze link – You Wouldn’t Believe It If I Didn’t Show It to You –

het is een zeer verhelderende link.

kijk verder bij alle reclames die er tussen komen, want het is de moeite!

&

wees geen spons – ga na wat jij gaat projecteren, spiegelen en wees hierop alert.

Het is intens, maar oh zo helend!

fotobron Dollores Cannon

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s