wat als dagboekschrijven een metier is?

Een beroep zonder diploma ?!

ik was gisteren in de douche nog aan het nadenken over mijn blog van gisteren over het schrijven en meteen ook het schrijversvak.

eigenlijk heeft het heel veel in zich dat schrijven én vooral het dagboekschrijven!

ja!!!

ik weet dat mijn zeevriend die een kei goeie therapeut voor me is nu – al gaat hij dat misschien zo niet echt zien, toch is hij dat voor mij – nu denkt – oh jee – wat gaat ze weer snel in die knopen doorhakken, oh hemel – en zich meteen wat zorgen aan het maken is, toch is alles wat ik nog voor mijn verjaardag beslis al doorheen mijn pen geschreven en al vele keren in mijn gedachten geweest…

dàt is een voordeel van dagboek schrijven.

het is een simpel weg wandelen – knipoog – doorheen je levensgedachten gevoelens en jawel doorheen je goede en kwade dingen in het leven.

schrijven in een dagboek is onverbloemd en vanuit het hart als je geoefend bent.

het leert je wat woorden doen in je voelen en wat gevoelens doen met emoties en wat emoties doen in het voelen in woorden neergezet.

ja

en focussen!

en discipline!

en je leert er zoveel uit van jezelf dat je gewoon al voorsprong hebt op éénder welke therapeut in het reflecterend spiegelwerk.

ik was gisteren onder de douche ook met mezelf aan het lachen, ik ga weer snel, idd – en ook niet – ik heb deze mogelijke ideeën en gedachten al in mijn dagboek geschreven in september en oktober heb ik deze morgen gezien.

van september al!

dus ga ik dan snel?

ik heb wel gemerkt dat ik mijn dagboek gebruik als – rode draad – een stevige rode draad – waarmee ik zo omga elke dag zoals in mijn mala’s – ik schrijf de gevoels en gedachten – knopen – op en ga ze doorheen heel mijn dagboek laten rijpen in schoonheid en levenswijsheid als je dat wil zo noemen…

ja

mijn dagboek is mijn trouwring – een levenscirkel – die altijd bij mij gaat blijven en ik altijd zal meesleuren.

mijn dagboek

je leert ook hoe het weer was elke jaar rond de zelfde tijd, hoe de maanstanden op je inwerken, en vooral ook je dromen werk!

dromen werken echt!

toen ik voor het eerst in mijn leven met dromen werk geconfronteerd werd en ik de archetypes in die dromen leerde kennen en er echt ook mee aan de slag ging in het Jungiaanse kon ik daar op 123 mee verder, tot verbazing van mijn Jungiaanse Therapeut.

dàt kwam ook door mijn dagboek schrijven, zelfs zo dat mijn therapeut vroeg of ik in mijn dagboeken mijn dromen eens ging opzoeken en we beide tot de vaststelling kwamen dat ik in de belangrijkste levensfases en op zeer cruciale momenten doorheen het jaar – heldere en voorspelende dromen kreeg.

vanuit mijn dromen werk kon ik in de therapie mijn hoger bewustzijn in beeld krijgen en werden de dromen ‘andere dromen’ en dus ook anders benoemd en gingen we daar ook rekening mee houden, dàt resulteerde dan in 4 jaar lang intens schaduwwerk…

ik leerde door dagboekschrijven wanneer ik mijn gouden uren ‘had’ en ging daar ook echt gebruik van maken, ik leerde ook hoe ik mezelf moest ‘genezen’ omdat ik perfect wist in welke periodes ik het moeilijk kreeg en weer goed kon herstellen, ik leerde ook dat evolutie in groei, ook spirituele en energetische groei te maken had met dagboekschrijven.

ik schreef bijvoorbeeld iets vanuit het niets – niets dat alles ging worden – en ging het daarna opzoeken en ging hierover boeken kopen…

ik leerde ook dat ego niet echt nodig is en vooral wat een ego is!

ik heb helemaal geen ego nodig om als dagboekschrijver in het leven te zijn!

nu ik er zo over schrijf weet ik dat dagboekschrijven een – metier – is.

een beroep zonder diploma.

ja

als je het zo bekijkt…

in ieder geval, ik kan het niet laten en als je wil weten in welke dagboeken ik schrijf dan zijn het de deze – https://www.suck.uk.com/products/our-life-story/?category=stationery

een heerlijke tool om met dagboeken aan de slag te gaan is en blijft nog steeds – TAW -https://www.theartistswaybook.com/

Ok en nu?

alles wat voor mij zo vanzelfsprekend is is voor mij moeilijk om er vlot over te schrijven.

maar echt waar, ik ken er veel van, heel veel van, ik heb er ettelijke boeken over over – intuïtief schrijven en wat dat voor je kan betekenen dat kan ik uit levenservaring gewoon zeggen en uit veel reflectie en diepte psychologie.

ik kan nog zoveel schrijven over hoe ik door mijn dagboek mijn dromen heb mogen leren kennen en vooral mijn talenten in het hoger aanvoelen, zien horen en ruiken, mijn energetische kennis en mijn sensitief waarnemen in mijn leven.

maar nu ga ik even genieten van het morgen licht!

mijn gouden uur…

fijne dag gewenst

Advertentie

2 gedachten over “wat als dagboekschrijven een metier is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s