Geaarde hartslag

en plots lees je een dé echte diagnose

“Er is een groot verschil tussen een hoog energieniveau en een hoog actieniveau. Mensen die compulsief bezig zijn hebben juist de grootste kans op een burn-out omdat ze niet geworteld zijn in een vitaal lichaam.”

Wilhelm Reich, grondlegger van de somatische psychologie

Dàt ik daar nu niet aan heb gedacht seg!

ja natuurlijk!

ik ben goed geaard en ‘woon’ goed in mijn lichaam, ja helemaal!

straf dat ik daar nu niet op ben gekomen!

Geaard ben ik zeker, ik ben nog niet dikwijls zo rustig aan zee geweest – lucht en vuur en water en aarde – heeft me niet echt heel erg van de wijs kunnen brengen en als ik voelde dat mijn ‘nekharen’ te strak aangespannen werden ging ik ruiken aan patcholie en zwarte komijn met Chinese kaneel, het hielp me enorm en nog nooit was ik zo rustig en geaard aan zee…

Ook geen hartritmestoornissen meer gehad, mijn hart bleef normaal kloppen ook bij situaties waarbij ik anders ‘uit’ ging treden.

Ik ben geland in mijn lichaam en ben me heel bewust wat ik voel zonder er teveel bij stil te staan en er een uittredingsgevoel bij te krijgen – ik werk daar niet – ik ben daar gewoon – ik ZIJN daar – bij manier van spreken…

Ok ik had hulp van een bijzondere hond, waauw wouw – als ik de tarot kaart erbij neem zie ik dat ik nu pas trouw ben aan mezelf, ook al sta ik nog maar aan het prille begin ervan.

Ja ik voel het!

&

Weet je wat nog straffer is – we hebben serieus veel moeten sleuren en heffen – ook al was ik een aangever toch was het normaal voor mijn lichaam een zwaarder gebeuren en zou mijn lichaam wel wat stijfheid vertonen, nu niks, helemaal niks!

Wel veel ontslakken en heel veel verstopte sinussen – ja dus nog steeds te veel te verteren! – met hoesten erbij door het gedruppel uit de bovenste sinussen – dàt wel vanaf de eerste uren moest ik de slijmen al wegslikken – ontslakken – ik zal het straks is opzoeken wat dit betekend…

Nu ben ik thuis, mijn sinussen zitten op hun normaal niveau weer vol, en het ontslakken is gestopt, dus ja ik weet het weer, maar ik let erop, hoe ik het hier thuis ga oplossen is me nog een raadsel, misschien gaat het hier ook niet en is het letterlijk de soulfood van de zee het recept voor healing en loslaten – misschien ben ik hier niet op de juiste plaats op dit moment – wie weet.

Maar 1 ding weet ik zeker, zoals mijn vriend aan zee zei terwijl we samen werkte – jij hebt zeker geen burnout! – ook al is er complete uitputting zichtbaar (geweest) in het bloed bij de dokter iets meer dan een maand geleden – . Ik antwoorde hem dat ik er de vinger niet op kon leggen wat het dan wel was – stress?! – daar waren we beide toe gekomen, maar nu vandaag net voor ik weer langs de dokter ga las ik het antwoord…

“Er is een groot verschil tussen een hoog energieniveau en een hoog actieniveau. Mensen die compulsief bezig zijn hebben juist de grootste kans op een burn-out omdat ze niet geworteld zijn in een vitaal lichaam.” Wilhelm Reich, grondlegger van de somatische psychologie

Ik ben zoooooooo blij dat al die jaren 10tale jaren van hard werken nu echt zijn vruchten aan het afwerpen zijn, zo blij!

DANKJEWEL

DANKJEWEL

DANKJEWEL

Namasté

Advertentie

5 gedachten over “Geaarde hartslag

   1. Ja idd
    in rondjes draaien en steeds op het zelfde punt aankomen maar dan op een ander niveau – die ken ik heel heel goed nu – knipoog –
    Namasté Shivatje…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s