3u55 – ik keek en dacht shit…

ik lag al te woelen, ik hoorde de ademhaling van mezelf, van mijn man en jawel van onze westie…

ze is aan het loops worden en wil kost wat kost bij mij zijn, ze doet er alles aan om dicht bij mij te zijn, dus nu helaas heeft ze ons bij ‘ons pietje’ en maakt ze ons wakker met een enerverend maar duidelijk piepende en zeurende boodschap, laat me uit mijn bench, ik wil bij mama zijn…

dus jawel, gedaan met mijn rust…

eigenlijk laat ze me horen hoe pijnlijk mijn maag is, zeurend ambetant als ik slaap…

ach ja het hoort er allemaal bij zeker, ik ken het het is niet de eerste keer…

slapen, laat ik zeggen ik heb er een haat liefde verhouding mee gekregen, al meer dan 10 tale jaren slaap ik niet goed meer…

het is begonnen rond mijn 30ger jaren, zo zelfs dat ik eruit moest om de onrust in mijn hoofd er uit te laten – wandelen – letterlijk, tegen de ochtend had ik meestal al een wandeling gedaan, in de zomer had ik bij het krieken van de dag mijn wandelschoenen al aangebonden en ging ik al op pad.

ik wandelde eerst korte wandelingen daarna lange en kwam thuis om 7uur en ik had er al een aantal uur wandelen op zitten.

ja zo is dat!

ik ben gewoon om om 5.30 op te staan, ik doe dat al vanaf mijn 13de om naar school te gaan, dus ik ben een ochtendmens van nature maar nu ook uit jaren van minder goede slaap…

het is een beetje eigen aan mezelf, ik heb het leren aanvaarden, met alle risico’s en oefeningen in een betere slaap kwaliteit van dien, ik heb er heel hard al aan gewerkt, soms werkt het als er een evenwicht is, ik vraag me dan af – wat is er veranderd -…

dus deze morgen – nee deze nacht – de nacht na nieuwe maan met eclips – kon ik verwachten dat ik minder goed ging doorslapen, ik ben heel gevoelig aan de nieuwe maan geworden sinds mijn menopauze, ik heb ze achter de rug, elke maand is een nieuwe onzichtbare cyclus, dàs nieuwe maan voor mij…

ik ben mijn kast aan het uitkuisen geweest om mijn gedroogde thee kruiden erin te zetten in glazen potten van de koffie.

thee voor mijn – hart en bloedvaten – maag en darmen – zuivering en ondersteuning, want oh jawel – een burn out – of hoe je het in deze tijden wil noemen – heeft veel te maken met je tweede brein – je darmen!

misschien ook met mijn bobijnen – om een vonk – te creëren die me vooruit kan stuwen…

ja dus, de bobijnen van de auto lieten het maandag avond weer afweten, ik ben heldhaftig tegen 20 en stotterend met de auto naar de garage gereden en ben met de zoon naar huis gewandeld.

voor de 2de keer in 1 week, eerst de bougies nu de bobijnen – nummer 1 en 3 – knipoog – als je hierdoor kan lezen – weet je meteen waar ik in mijn lichaam aan kan werken – koesteren – helen – en veel zorg voor dragen, lees je meteen ook waar het probleem zit en weet je dat ik een bore out heb door te lang door te draaien met ontstekingsproblemen die geen verbinding – de vonk – geven aan het starters apparaat.

of laat ik het simpel zeggen – de auto staat voor uw eigen – voortuig – op alle vlakken in alle niveaus …

maandag ben ik dus tegen 20 naar de garage gereden en heb ik met de zoon een pracht wandeling mogen beleven van ongeveer 4.5km.

en weet je – het ging vanzelf !!!! – het was pure Q time in de natuur met een doel – samen naar huis wandelen…

er is iets gebeurd tijdens die wandeling, al kan ik er de vinger nog niet goed op leggen, toch er is iets geshift tijdens die wandeling, een soort berusting in de schoonheid die ik mocht beleven door de natuur waar we in leven – een natuur – die er toch is al is ze door de mens geschapen en verwaarloosd ‘onderhouden’ toch, we hoorden de buizerd weer, de specht, de reiger vloog op en er was niemand die ons hoorde…

samen met de zoon, pratend over het leven en de natuur – nee mama niet over de school praten nu hé – kijk eens hoe mooi mama – en hij wees naar de kleuren van de populieren tegen de prachtige hemel van 16.30.

dàt mocht uren duren, het moment stil laten staan, maar wij wel laten wandelen, voor eeuwig 16.30, voor eeuwig daar wandelen en denken dat alles oneindig is, ja – please ! – dàt was een prachtige aangedreven bobijn en gaf me de vonken die ik nodig had…

ook nu als ik het schrijf na een gigantische nachtmerrie – waarin ik alles verloor wat me nu dierbaar is – mijn edelstenen vielen en rolden over een groot marktplein en ik kon ze niet meer allemaal gevonden krijgen – onze kleinste poes – ons Mellie – sprong uit de auto omdat mijn man niet goed genoeg en snel genoeg was om de auto dicht te maken – en ik stond daar gepakt en gezakt met dat wat ik nog had na een – grote hobbymarkt – een een parkplein – te …

ja wat stond ik daar te doen eigenlijk, ik daar op een groot marktplein met in de kar van de supermarkt de spullen van mij – mijn edelstenen en gemaakte spullen die ik niet had verkocht – te ‘wachten’ omdat ik schrik had dat ze het zo konden meenemen – de opkuisploeg – omdat ze dachten dat het vuilnis was…

daar stond ik en keek naar hoe mijn man niet wist of hij eerst naar de poes moest gaan zoeken die van paniek alle struiken in dook omdat ze het lawaai van de kuisploegen niet kende, een man die de auto weer niet aan de praat kreeg vanwege de – dingen – die er aan waren…

in rondjes ging rijden omdat de politie hem zei – dat hij niet meer mocht rijden daar waar ik was blijven staan…

plots hoorde ik de ademhaling, ik woelde en voelde – het is nog heel donker het is te vroeg…

even later hoorde ik alles opnieuw en wist dat ik moest opstaan om niet verder te gaan in de droom die ook weer een boodschap had om U tegen te zeggen…

klokslag 3.55 – donker – geen wind – geen regen – aangenaam buiten – pikdonker – de dag na nieuwe maan –

ging ik de kasten uitkuisen om mijn kruiden in te zetten…

dàt is het begin van een nieuwe cyclus…

boodschap aangekomen

remedie aanvaard

bobijnen in gang gezet

auto staat klaar

en start!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s