Pendelen

het is allemaal ene geheel in alle éénvoud…

het bestaat al sinds mensen heugenis het is eeuwen oud en ik hou ervan!

nog meer zelfs het is zalig om zelf aan de slag ermee te gaan.

Mala’s, tarot, en dus nu ook eigen pendels maken…

wie wil kan volgen!

Advertentie

32 gedachten over “Pendelen

 1. Tja, ik heb een pendel die ik al 30 jaar gebruik en mijn trouwe makker bij problematische vragen en altijd antwoorden ontvang naar mijn tevredenheid; overigens mij ook waakzaam maakt als ik met verkeerde leraren in zee had willen gaan. Bespaart me weer hoge kosten! 😉

  Geliked door 2 people

  1. Ohhh jij geeft me meteen het antwoord waarom ik pendels ben gaan maken en nu ook ga gebruiken!
   ik wil het dus ook niet meer meemaken die verkeerde leraren…
   Dankjewel voor je antwoord Jan Willem.

   Like

   1. oh hemel shivatje,

    dàt is net waar ik als ‘ondernemer’ tegen bots…
    ik heb nog niet naar de prijs van boven genoemde training gekeken, alleen maar naar je woorden, maar ik snap meteen wat je bedoeld…
    een heel moeilijke oefening omdat ik weet dat waarde de enige intentie is waarmee ik werk, ook al moet ik mezelf beschermen en mijn btw nummer betalen…
    ik snap je volledig, en toch wat moet je dan vragen?
    dan ruil ik nog liever mijn diensten!

    Namasté
    Esther

    Geliked door 2 people

   2. Esther dit was op de link die hier stond.
    Cursus pendelen.
    Vind het erg als men maar al te vaak voor zoiets een groot bedrag moet neertellen.

    Esther jouw werk is eigenlijk onbetaalbaar. Er zit zoveel energie kracht en intentie in.

    Aum Shanti

    Geliked door 1 persoon

   3. ik bloos er helemaal van shivatje ik bloos ervan dankjewel diepe Namasté buiging – hartje hartje –

    ja idd – eigenlijk weet je vanzelf hoe je kan pendelen, dat is iets dat je beleeft …
    ik weet het ik had het begrepen…

    Namasté shivatje, dankjewel

    Geliked door 1 persoon

   4. Ik heb achteraf de indruk dat wat prijzen betreft van (pendel)cursussen, Shivatje’s opmerking betrekking had op mijn link, de eerste die ik tegenkwam, helemaal niet naar prijzen had gekeken. Als inderdaad sprake was van te hoge tarieven had ik me teruggetrokken en die link weer weggehaald (als dat mogelijk was tenminste). Waarmee ik inderdaad wil aangeven dat ik hoge prijzen ook te gek voor woorden vind en dat ik er afgelopen week zelf ook tegenaan gelopen ben in het geval van een aanbod voor het aanbod ‘Oerlicht’ waarvoor €1500,- gevraagd werd met een korting voor deelnemers aan meditatie-avonden op de zondagavond die maar €997,- hoefden te betalen, en ik betrokken initiatiefnemer antwoordde dat dat tarieven zijn van Usui-Reiki in de jaren ’80, waarbij de 3e graad uitkwam op 35.000 gulden. Ik heb het toen bij een vrije master gedaan, alleen voor het feitelijke aantal lessen die je nodig had. Ik ga als ik zelf met workshops ga beginnen na publicatie van mijn boek alleen op basis van gevoel een vrijwillige bijdrage vragen. Liever een boekenbon dan vastgestelde cursusgelden. En ik geef alles op aan de Belastingdienst.

    Geliked door 2 people

   5. Ik voel me nog niet zeker genoeg om iemand te begeleiden, dàt komt misschien ooit nog – bloos bloos bloos…
    Dankjewel voor het idee!

    Geliked door 1 persoon

   1. Aquarius het klopt het was op de link die je hier neerzet.
    Ik heb ook mijn master Reiki en voor alle cursussen heb ik telkens maar 70 euro moeten betalen dit om de nodige documenten. De persoon die de cursus gaf sprak altijd je doet me meer plezier met een bloem dan met geld. En ja dat klopt men geef iets energetisch door op zo een moment.
    Ik val soms achterover van bedragen die gevraagd worden om een sessie meditatie yoga of zweethut mee te volgen. Daar ik vaak op zeg. Halo het is elkaar iets energetisch geven.
    Pendelen is juist hetzelfde.
    Of je nu penteld voor jezelf of voor iemand of op foto. Men staat in verbinden met elkaar en geeft iets door aan elkaar. Kost dat geld nee dat kost energie. En ja dat mag vergoed worden maar op een eerlijke manier denk ik dan.

    Aum Shanti

    Geliked door 2 people

   2. ja – dàt is – de bloem des levens idd idd!
    mooie metafoor heel dankbaar voor deze boodschap!
    Shivatje en Jan Willem
    xxx
    Namasté
    namaste

    Geliked door 2 people

 2. Ik zie nu pas dat de genoemde pendelcursus : ‘Pendelcursus in een groep’
  €85.00 kost en dat is voor 5 lessen (dagdelen) natuurlijk een volkomen normaal bedrag. Ik begrijp nu de opwinding niet. Het is zelfs niet eens ‘normaal’ , maar een laag bedrag vergeleken bij exploderende prijzen in de afgelopen jaren, zowel zakelijk-commercieel (daar is genoemd bedrag naïef laag) als in het spirituele veld. Misverstand dus opgelost.

  Geliked door 1 persoon

  1. ja is wel een ‘normale’ prijs voor deze tijd, ik snap Shivatje wel, het is werken met energie en dus dat delen is normaal in zijn ‘intentie’ …
   dat je geld moet verdienen om je kosten te betalen als zelfstandige versta ik ook wel, ik twijfel ook niet aan de kwaliteit van de link.

   maar idd er zijn er zoveel en het bos door de bomen zien is niet simpel, dus vandaar de commotie die echt wel eens mocht gezegd worden…

   Dankjewel voor je reactie idd een oefening die de waarde aangeeft van je product en energetisch werk is een oefening die best in evenwicht is.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik had afgelopen weekend zelfs nog een meningsverschil met een vrouw in mijn Morya-groep die jarenlang in België heeft gewoond en het oneens was met mij dat er in daar zo weinig spirituele groepen draaien , zoals ik van jou Esther begrepen meende te hebben, en dat NL wat dat spirituele gespreksgroepen veel meer en ruimer bezaaid was. Dat bleek tegen het zere been, en misschien voelde ze zich geroepen om toch wat voor de Vlamingen op te komen. Ik weet niet hoe daarover op deze site gedacht wordt… Heb ik ongelijk en misschien moet ik maar eens een onderzoek doen naar Vlaanderen land (en vergeet ik gemakshalve Wallonië…) 😉

    Geliked door 1 persoon

   2. er is hier in Vlaanderen een zeer groot verschil waar je woont, woon je in de stad of de rand errond ga je meer bewegingen zien in het spirituele, woon je zoals ik in de stille kempen dan is er niets of bijna niets…

    Geliked door 1 persoon

   3. Ik begrijp Shivatje ook heel goed; daarover dus geen misverstand. Maar ieder denken in deze 3D-wereld over prijzen en tarieven blijven een illusie, zolang we in een 3D-omgeving leven en daarom is het vertrek van deze aarde een ‘godsgeschenk’, aangezien onze cultuur volkomen verpest door alle bestaande religieuze vooroordelen en dogma’s…

    Geliked door 1 persoon

   4. idd maar ondernemen is nu éénmaal iets anders dan in 5D leven…
    ik leef in 5D maar ondernemen en een netwerk opbouwen is gene simpele…

    Geliked door 1 persoon

 3. Dank voor je info Esther over de spirituele hoogtijgebieden in België of Vlaanderen. Dus grootstedelijke regio’s redelijk intensief, maar op het platteland bijna niets, terwijl het daar altijd mooi wonen en mediteren is. Nuttig om te weten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s