De norm van uitputting

Ik kan het niet genoeg zeggen, kén jezelf!

KEN JEZELF !

Weet waar je schaduwkanten zitten! Weet dàt die schaduwkanten nét die informatie bevatten die je kunnen helen.

Weet dat je een alles weten hebt vanuit je oerweten!

Weet!

Niet denken, niet denken over gevoel, je gedachten niet laten besturen, niet je kritische stemmen je leven laten bepalen…

Weet!

Niet vanuit een hoofd vol kennis gaan leven, niet de kennis uitsluitend de kennis laten zijn maar ook integreren, met kennis kan je niets als je het niet integreert vanuit het hart en de ziel.

Weet!

Vanuit het onderbewuste, in de eerste jaren van het leven en van ver voor de conceptie van uw leven, vanuit het onbewuste dat je in het leven hebt opgebouwd, vanuit het karmische wat je grootouders niet deden en wel deden in de tijd waarin ze toen leefde, vanuit toen, nu en straks – nee niet morgen -.

Weet dàt dat de reis is naar bewustwording, naar bewust ZIJN.

Dàt is de reis van de held- in –

Ik heb gisteren de diagnose gekregen van mijn 3de burn out – mijn 3de uitputtingsperiode was al een aantal maanden heel sterk aanwezig, nu pas trok ik aan de bel, net voor de volgende uitputtende periode die mijn organen ging aanboren, dus nu ben ik er dus op tijd bij.

Toch weer uitputting in mijn leven.

En ik weet waarom!

Heel goed zelfs!

Dàt is nu mijn voordeel, ik weet het hoe het komt, dus ik moet terug naar mijn levens en energetische essentie.

Terug naar leeftijd 0 – in de tarot is dat – the fool – …

Ik denk dat dit alles zegt – the fool – ik heb mezelf voor de gek gehouden om me een heel leven te bewijzen, wat ergens is begonnen op leeftijd 0…

Ik voel dat dit ook alles omvat dat ik mezelf voor de gek heb gehouden door steeds heel veel van mezelf te eisen en ik ben steeds blijven zoeken naar – hoe kan ik daar geraken! – ondanks het ‘overleven’ omdat niemand heeft gezien dat ik ASS heb in mijn jonge en midvolwassen jaren.

Ik heb mezelf altijd tot over de grens gebracht omdat ik zelf een drive heb naar ervaring, kennis en leven.

Dàt bracht me daar waar ik nu ben.

Maar ook daar waar ik weer opnieuw mag gaan beginnen.

Mijn 3de burnout gaat niet om te leren luisteren naar mijn lichaam en mijn stemmen in mijn hoofd die me iets laten doen…

Mijn 3de burnout gaat helemaal over – BLIJVEN bij dat wat ik WEET – door jaren lange dieptepsychologische lessen, beleving, onderzoek, analyse & vooral het energetische bewustZIJN’s niveau dat ik al heb mogen aanraken.

Ik ben van nature een – heremiet – ik schrijf graag, ik creëer graag en als ik zin heb dan kom ik graag naar buiten.

Mijn drive in mijn hoofd heeft altijd een – wereldverbeteraars karakter gehad – waar ik vanaf 2007 mee bezig was is nu pas plots hot topic! – en dus kijk ik nu naar mijn ambitie en zie het zelfde passeren – waar ik de afgelopen jaren mee bezig ben geweest zal nog niet voor morgen zijn – het is nog verborgen kennis die door andere voelbaar is maar nog niet grijpbaar… – nee ik zeg dat niet zomaar, een aantal psychiaters hebben dat al tegen mij gezegd –

wel die drive komt eigenlijk vanuit mijn eerste levensjaren – ik was anders en dus per definitie – the fool – ik ben me als een gek gaan bewijzen dat ik niet gek was voor iedereen in mijn omgeving en heb daar heel mijn leven zo fanatiek mee bezig geweest – workaholic – dat ik in mijn leven heel veel bore en burnouts heb gekend.

Ik herinner het me niet anders, van in de lagere school al heb ik in elke levensfase een burnout gehad die steeds mijn lichaam stevig en soms heel ernstig – op het randje van de dood – bracht.

  • het ‘beestje’ sloeg steeds naar binnen…

ik heb 4 jaar en een half met cvs in de zetel gelegen, nooit helemaal van genezen, steeds mezelf verbeterd op de vlakken waar ik me kon verbeteren, zo dat het een studie op zich werd, ik ken wel wat over hormonen, voedselintolerantie, en gezond leven op MIJN maat.

ik heb 7 jaar geleden ‘er alles uit gezwierd’ en heb 3 noodzakelijke organen niet meer die een duwtje voor mijn gezond leven konden geven. het lichaam valt zichzelf aan door uitputting.

nu is mijn lichaam zeer gezond – een gezond lichaam in een uitputtende omgeving – zei de dokter.

dàt is mijn burnout nu.

mijn omgeving is uitputtend en ik heb daarvoor gekozen door geen of veel te weinig grenzen aan te geven.

maar hoe dit komt, dàt weet ik ook, ik heb namelijk altijd gezien dat – zorgen voor de andere – de norm was en is –

niet gewoon zorgen voor – maar overdreven – zorgen voor, het zit in mijn moeder haar norm van het leven, ook haar beroep was zo dat die eigenschap nodig was om te zorgen voor en educatief bezig zijn met de kleintjes in het begin van hun leven.

overdreven – ze heeft altijd de vragen – om educatief verantwoordelijke te worden van ‘kleuters’ afgewezen, ze stond liever tussen haar – kinderen – .

  • als je goed leest weet je – anima – kant…

mijn vader is ook zorgend, hij deed alles voor ‘zijn’ klanten. hij was gewoon een werknemer in een bank, net na de school daar begonnen. zijn klanten belde ook wanneer de bank gesloten was, niet om dat te doen wat zijn beroep was maar ook om – een kast te verschuiven – of om grootva uit zijn bed te helpen….

  • als je goed leest weet je dat ik het hier over – animus – heb…

Kijk dàt is nu mijn burnout!

ik ga aan de slag moeten gaan met de evenwichtige verhouding van anima en animus.

en dàt heeft tijd nodig.

de dokter zei – normaal stuur ik mensen met een burnout naar de psycholoog – maar jij kan jezelf blijkbaar goed genoeg analyseren! – ik moest lachen – wij moesten lachen – en ik ging dus al lachend de deur uit – met de boodschap – denk na over wat je nog wel kan en wat je echt nog kan doen in je leven.

Zo

ik ben een heremiet en daar ben ik zeer gelukkig mee!

& dan nu rustig opzoek naar een uitgever in NL waar ik al jaren van droom…

fotobron Pintrest – dankjewel voor dit prachtig beeld – het klopt helemaal…
Advertentie

Een gedachte over “De norm van uitputting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s