Wat is spiritualiteit?

ik ga heel eerlijk zijn, vele roepen dat ze spiritueel zijn, maar hebben niet door waar de sleutel zit en vinden het sleutelgat niet…

het is hip om te zeggen dat je spiritueel bent en het is net zo snel gezegd als – ik heb ook een beetje autisme – of – iedereen is een beetje autistisch.

dàt is het niet, nooit never.

ik ben God niet dus ga ik niets pretenderen.

mijn leerkracht Tarot is voor mij nog steeds een leermeester op vlak van spiritueel evolueren en vooral in energetisch leven.

ik moet soms wel heel hard lachen met de spiritisten die het wel pretenderen het te zijn maar dan in toch een ego hebben ontwikkeld om nét dàt niet te laten zien wat ze eigenlijk innerlijk ‘onder handen moeten pakken’ om als werkelijke spiritist te kunnen doorgaan.

ego spiritisten die zich verschuilen achter spiritsten tools en stromingen.

ik heb er werkelijk nooit van gehouden, ook omdat ik naar zielen kijk en niet naar spiritisten.

wat je doet is niet belangrijk!

wie je bent als ziel is belangrijk.

ik hou niet zo van termen als spiritueel ondernemen, dat zijn trend, oude trends – vanuit de hippie cultus – in een nieuwe verpakking, ik hou ook niet van hoog uit roepende goeroes die hun vak wel kennen maar daar toch een ego op hebben gezet en dus vanuit ego pretenderen dat ze alles weten, ik hou ook niet van de huis tuin en keuken spiritisten die vrolijk hun onbewust en bewust trauma doorgeven aan die die bij hun ‘in behandeling’ komen…

wanneer je het woord spirit zegt, zeg je – ik zit in je energie – ik kan aan je ziel – !

die snelweg is sneller dan praten en dus ook sneller verinneweerd zoals we dat hier zeggen.

je kan met spiritualiteit veel meer ‘mis’ doen dan ik therapie.

ik ben dus heel waakzaam en ja zelfs op veel vlakken wantrouwig als het op goeroe’s aankomt die iets pretenderen en miljoenen volgers hebben.

ik ben heel erg op mijn hoede voor spiritisten tools die voor een piramide verdien model kiezen om hun rijkdom te bekomen…

de onderstroom is voor mij zeker zo belangrijk als de spiritist zelf.

en laat ons eerlijk zijn, een spiritist die zichzelf niet goed kent is een gevaarlijke spiritist – heel veel mensen gaan in psychose of hebben veel moeite om te dalen – na een behandeling bij een onbewuste spiritist.

maar goed

ik zie de ziel, en dàt is voor mij belangrijk.

geen emotie, geen gedachten, geen mening, geen oordeel en vooroordeel, geen veroordeling, buiten het verstand om buiten het gevormd ego om, geen verbinding in de eerste instantie, ik kijk altijd naar de ziel, en dan pas naar de schoenen of meestal naar de blote voeten.

de ziel spreekt door de ogen van de meesters.

energetische verbindingen vanuit het hart in de eerste plaats, en dan verbinden met de ziel, dàt is mijn verbinding met mens & dier & omgeving.

de gene die me kennen weten dat.

wanneer de ziel wel ok is, maar de zijnskern nog onbewust, met een ego erbij, dan haak ik af.

de gene die me gekend hebben weten dat.

als ik potentieel en heel veel liefde voel, dan bezwijk ik en geef ik veel van wat ik kan in grote dingen maar veelal in kleinere hints en meestal in symbolen en mala’s.

ik ben geen spiritist – ook al weet ik goed wat het is, in goede dagen & zeker ook in slechte dagen – ik weet wat het is om je dromen te analyseren en dag en nachtelijke scholing te krijgen, energetisch werk te verrichten en in contact te staan met entiteiten, gidsen, zielen en energievreters – ik weet hoeveel werk het is om je blinde vlekken op te kuisen en in je schaduwkant te duiken en weet ook dat je in je diepste catacombe van je ziel je zielsverlangen en boodschappen en trauma’s gaat vinden, van nu en toen.

ik ben geen spiritist. ik ben geen diepzielduiker, ik ben geen helderziende vanuit vluchtstrategieën, ik ben gewoon mezelf.

met een gave blijkbaar en dat al van mijn geboorte af.

en kijk

sinds een paar jaar durf ik het aan om dit ook te gebruiken, nét omdat verschillende goeie leermeesters en meesteressen me het hebben gezegd dat het idd zo is dàt ik het van nature heb – yes jawel dankjewel het Jungiaanse en mijn 9,5 jaar scholing hierin! – .

het is gewoon een kwestie om te leren voelen, goed leren voelen, voelen en intuïtief weten, goed kunnen observeren, ook met je ogen dicht, goed jezelf kennen en goed weten waar je uitdagingen liggen.

dàt is niet zo moeilijk!

dàt kan iedereen, maar niet iedereen is een spiritist, ook al noemen ze zich zo, niet iedereen kan energetisch waarnemen, ook al denken ze van wel…

het is een levenskunst en geen werk.

het is een leven na leven na leven na leven zielenverbinding.

en vooral

zo boven zo beneden!

alles is één en één is ons allen!

geen aarde zonder hemel, geen hemel zonder aarde!

en verder lees mijn blog https://kasrymalamakerij.com/2022/07/31/spiritualiteit-versus-energetische-eigenheid/

ook al denk je – dit is wel een heel analytische samenvatting van het voel en verbindingswerk, ik kon maar een poging wagen om het voor een vriendin duidelijk te maken.

Aum shanti

Namasté

veel liefs

Esther/Elma Rosewood.

Advertentie

3 gedachten over “Wat is spiritualiteit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s