de ziel die weet…

vandaag eerste workshop Unizo…

weer een drukke dag voor de boeg en daarna weer wat werken in mijn ondernemersplan…

het doet me denken aan vroeger op de schoolbanken als je een spreekbeurt moest voorbereiden.

ik wist wat ik ging schrijven lang voor de spreekbeurt periode eraan kwam, dus was het spannend, zo spannend dat ik ging verlammen van faalangst.

ik merk dat het nu weer een beetje terug komt die faalangst.

ik heb 1001 scenario’s voor mijn pitch in mijn hoofd

– ik heb mezelf weggehouden van het beginnen op te schrijven omdat ik weet dat ik dan hierin te ver doorga op dit moment –

faalangst en afwijzing

ik ken het bijzonder goed helaas – nog niet zo lang geleden ben ik op verschillende manieren van de grond geveegd – op het kerkplein nota bene – door ‘mensen’ die het zonder dat ze het wisten deden.

ook mensen die het zeer bewust deden omdat ze vonden dat ik niet ‘genoeg’ autisme had om te spreken voor aankomende masters in autisme spectrum.

dan ga ik zwijgen en me terug trekken en mijn wonden likken…

– de laatste wonde die ik hierin moest likken heeft me bijna 5000€ gekost en een jaren lange coaching om weer even tot mezelf te kunnen komen…

dus nu deze morgen is het een grote stap zetten na jaren binnen kei hard gewerkt te hebben aan mijn toekomst waar maar heel weinig mensen iets van hebben gezien…

ik ga pitchen vandaag en het lijkt alsof ik een berg moet beklimmen in mijn verstand, maar in mijn gevoel en mijn ziel weet ik perfect wat ik ga doen en wie ik ben…

 • vandaag komt mijn ankerboek binnen van de EEF&B training
 • donderdag ga ik naar Amersfoort voor mijn hele collectie Aura Soma flesjes te gaan halen.
 • en de eerste 3 mala’s van mijn voorjaars collectie – lente ziel – zijn er, zie link instagram https://www.instagram.com/p/CcKh67gITTq/

De volledige collectie lente ziel mala’s komt komende week op mijn website – https://kasrymalamakerij.com/

Advertentie

10 gedachten over “de ziel die weet…

 1. Ik wens je sterkte toe Esther, want ik kan volledig meevoelen met jouw faalangst die mij in mijn leven altijd achtervolgd heeft… brrr En het houdt nooit op, weet ik nu uit eigen ervaring. Het is voor mij althans alleen maar blijven studeren en voorbereiden om alle kennis kersvers in je geheugen te hebben zitten. Vanwege die ernstige faalangst heb ik ook drie maal eindexamen op de middelbare school moeten doen, om m’n diploma te kunnen ontvangen…

  Geliked door 1 persoon

  1. dat van die kennis is weer zo herkenbaar hé!
   is toch gek hé – onze zoon heeft ook faalangst – zo weet ik dat ik ook faalangst heb en heb gehad…
   ook weer zoiets onzichtbaar…
   ach ja, het is gelukt en vele waren nieuwsgierig naar het vervolg…

   Like

 2. Mensen halen graag anderen er onderuit. Juist omdat ze zelf met een bepaalde angst kampen. Esther vergeet nooit dat je de mooiste spiegel voorhoud.
  Faalangst wie heeft het niet. Maar laat die angst niet de bovenhand nemen je kan het.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. idd – ik ben als eerste gegaan en heb een merkaba in mijn hand gehouden om te laten zien wat ik deed – had mijn groot boek voor kinderen mee en het ging wel – met wat trillen van mijn lichaam en mijn handen, maar helemaal ok gegaan…
   op naar meer dus.
   angst is weg!

   Namasté Esther

   Geliked door 1 persoon

   1. Soms komt faalangst ook op latere leeftijd doordat er ooit iets gebeurd is waarbij het gevoel geraakt is. Bepaalde angsten kunnen meegegeven worden door de ouders of kunnen niet aangeleerd worden hoe ermee om te gaan.
    Maar ga zeker mee in de tekst van aquarius.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

   2. ik moet lachen, nu vandaag 4 dagen na het schrijven van dit klein maar zo belangrijk antwoord… ik heb er een deel gisteren van mogen ervaren.
    als ik gisteren niet had geweten wat ik wist dan had ik er niet – doorgegaan – !!!!
    ongelofelijk…
    mijn ouders zeiden gisteren, dàt jij dat gewoon doet!
    – ja zo gewoon heb ik het niet gedaan, maar goed als het zo lijkt dan is het ook goed voor mijn ouders xxx –

    Namasté shivatje en Jan Willem bedankt voor jullie topics en waardevolle antwoorden
    xxx
    Esther

    Geliked door 1 persoon

 3. Shivatje heeft gelijk maar er speelt nog een factor bij. Juist heel gevoelige mensen hebben last van faalangst omdat ze in hun jeugd nooit dat zelfvertrouwen van hun ouders hebben meegekregen die nodig was om hun eigen gevoel van vertrouwen te kunnen ontwikkelen. Dat is een blunder die vrij algemeen wordt gemaakt want welke ouder is op dat vertrouwensaspect die kinderen moeten worden meegegeven, voldoende voorbereid? Opvoeden is de zwaarste klus die er bestaat!

  Geliked door 1 persoon

 4. Aanvulling: Ik ben als oudste kind/zoon opgevoed met direct na mij 2 zusjes en nog een broertje. Ik was de enige die hypersensitief was en de pech had dat in mijn 3e levensjaar ik in de auto ergens naartoe mijn gids begon te spreken en ik dus een taal uitsprak die een 3-jartige nooit had kunnen uitspreken. Ik ben toe genadeloos door mijn vader afgestraft en sindsdien altijd gezwegen. Ik bedoel maar, mijn jongere zusjes waren de lieveling van mijn vader die door mijn spraakzame zusjes zich prima amuseerde, terwijl ik ook later nooit met hem in gesprek ben geweest. En mijn spirituele escapades hebben ook een enorm wantrouwen bij mijn ouders gewekt. Ik had dus domweg geen ouders en moest het allemaal zelf zien te rooien. Dat ik eruit ben gekomen mag een godswonder heten, want een normaal kind denkt dan onmiddellijk aan zelfdoding. Maar daar heb ik vanwege mijn spirituele inzicht nooit aan gedacht, want zinloos. En daarom ben ik altijd uiterst flexibel geweest naar anderen toe en eigenlijk heb ik geen jeugd meegemaakt. Maar die eeuwige twijfels in mij of ik alles wel aankon en niet zeker wist of ik wel gelijk kón hebben, die waren mijn permanente medereizigers. Daarom weet ik precies wat me is overkomen en nu ik mijn thuishaven in de spiritualiteit heb ontdekt, weet ik ook pas hoe sterk ik zelf ben (geworden). Ik had dat altijd in me zitten maar dat werd nooit herkend of door anderen erkend. Ik heb dus een enorme zelfoverwinning behaald en vandaar dat ik nu wel eens naar het andere uiterste doorschiet. Ik weet het nu altijd beter dan een ander die ik tegenkom. Maar dat zal me nu worst zijn 🙂 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. ik voel voor een deel heel intens mee, op die leeftijd had ik ook zo een helder weten…
   ik moest ook niet zo fantasierijk zijn …
   maar kijk nu!
   waar we staan!
   me mogen er zo trots op zijn!
   warme groetjes
   Esther

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s