WO Autisme dag…

wereld autisme dag vandaag

en eerlijk nu na 4.5jaar na mijn diagnose autisme weet ik behoorlijk goed hoe ik met mijn autisme moet omgaan en kan ik zelfs zeggen

IK BEN GEEN AUTIST ik leef met een pracht brein dat me net anders naar de wereld doet kijken en jawel heel uitzonderlijke gedachtenkronkels geeft om creatief in mijn job te zijn.

ik kan zelfs nog meer zeggen!

ZONDER AUTISME KON IK dàt WAT IK NU DOEN ZO NOOIT HEBBEN GEDAAN!

maar goed het is wel een 44jarige heftige strijd en zoektocht geweest, toch breng dàt me waar ik graag wil zijn…

vandaag is het dus wereld autisme dag, en we zijn hier met twee in huis, een zoon die Engels spreekt en schrijft en meer naar de Nederlandse woorden moet zoeken dan naar zijn Engelse woorden op een leeftijd van 9.5…

ja ik dacht dat het normaal is, voor ons is dat normaal we zijn het zo gewoon!

maar blijkbaar is dat niet zo 🤓

een zoon waar je op sociaal vlak nog veel moet tegen uitleggen wat andere zo gewoon oppikken is hier ook de normaalste zaak, we praten heel veel over het gedrag van – de andere – ik en mijn zoon zodat hij de wereld goed kan begrijpen en – ja helaas – niet zo veel moet vechten zoeken en aan zichzelf gaan twijfelen en je dom voelen of een aliën in de maatschappij als ik –

sinds ik weet dat ik leef met autisme en we weten dat de zoon ook autisme heeft doe ik er alles aan om de uitdagingen van iemand met autisme ook aan te pakken en ermee te leren omgaan, mee te leren leven en vooral ze te erkennen dat dat uitdagingen zijn voor mij en mijn brein.

een brein, een hart en een sterk aangescherpt innerlijk weten is elke dag voor een mama met autisme die behoorlijk wat levenservaringen heeft in de negatieve zin een grote meerwaarde nu als opvoeder naar mijn zoon toe.

alles wat mijn brein heeft opgevangen en getransformeerd, alles wat mijn hart heeft leren ontvangen en liefheeft, alles wat mijn ziel heeft gestuurd en me heeft laten beleven, maakt dat ik nu als mens, mama, en echtgenoot in mijn huishouden dat heel vaak in de soep draait toch sterker en sterker in mijn schoenen kan gaan staan en zelfs altijd steviger en steviger erin gà staan.

met dat wat mijn leven me al heeft gegeven en dat wat ik heb aangenomen van de uitdagingen in mijn leven – en het zijn er heel heel veel! – en alles waar ik de uitdaging van in zag – van hoop – moed – en altijd maar blijven doorgaan tot op het bot – dat heeft me gebracht tot wie ik nu ben.

verliezen en winsten geleden – verliezen op lichamelijk vlak – die de littekens die ik elke dag zie niet minder zacht maken – maar wel zachter maken in levenservaring en vooral in levenskracht doorgeven aan mijn zoon en andere die willen mee surfen om hun weg naar levenskracht te verbreden, is voor mij nog steeds het liefste wat ik doe.

mijn zoon van 9.5 is de allerliefste van heel de wereld, een ventje dat met zijn vorm van autisme – en geloof me die onzichtbaarheid is voor hem nog extremer van toepassing omdat hij zich steengoed kan aanpassen op alle vlakken – is voor mij als mama met autisme nu een bijzonder grote kracht in het opvoeden van mijn zoon.

we zijn het beide, en dàt geeft vonken en vuur, maar ook hartjes en diamantjes – hahahaha…

ik kan nu zeggen dat ik nooit was kunnen worden wie ik nu ben zonder autisme…

door mijn brein dat net iets anders werkt – duik ik nog steeds als een klein kind – in de levensuitdagingen die iedereen heeft – alleen zonder de volgers mentaliteit van de kudde – ik snap deze nog steeds niet trouwens waarom volgen mensen, de wereld kan pas veranderen als iemand de andere richting gaat uitkijken & daar iets mee gaat doen met alles erop en eraan binnen zijn eigen – ook ongekende – mogelijkheden, WEL dàt is waarom ik leef!

ik leef met autisme!

en echt waar, geloof me, ik kan je zeggen ik ga een pionier blijven!

gisteren zei ik tegen een vriendin – als ‘we’ dat nog eens gaan doen moeten we een lijstje maken! –

hahahaha!

een levenslijstje

  1. een mes
  2. een lepel
  3. een mixer
  4. een weegschaal

en

5. extra confituur

of nee Peggy gelei is beter om in de cupcakes te spuiten daar zitten geen ‘brokjes’ in !!!

is erg handig als je plots in een ongekende keuken staat je vriendin te helpen om de cupcakes en de bruidstaart mee te helpen bakken voor een – na corona – huwelijk voor 210 mensen…

Levenslijstjes van liefde en hoop

dàt is wat iemand met autisme maakt, altijd overal en met alles…

En echt waar, durven te leven met autisme is dé grootste uitdaging voor iemand met autisme!

LEEF

LEEF LEEF

je kan alle uitdagingen aan, als je ze als een uitdaging gaat bekijken en niet als een beperking!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s