snel een blogje – over levensquotes

” je bent nooit alleen”

een gek idee voor tieners denk ik als die het heel lastig hebben met zichzelf…

” volg je gevoel!”

ook een gek idee als je constant overspoeld bent van de dagdagelijkse belevingen.

en dan de grootste en die brengt voor mij soms echt een dubbel gevoel naar boven

” alles komt in orde”

ik vraag mezelf dan af wat dan in orde gaat komen als er veel niet in orde is… hahahaha-

ik heb in mijn leven zo een degout gekregen in lastige periodes in mijn leven van deze zinnen.

de meest beklijvende periode in mijn leven was de periode van onvruchtbaarheid en zwangerschapsverlies

wat je dan hoort grenst aan het ongelofelijke

de boosdoener is deze

“ach, het komt allemaal goed!”

of deze

” neem en hond en het komt”

hahahaha

&

echt waar eerlijk!

gisteren was het 2 jaar geleden dat ons Fien is gestorven.

ik heb meer dan een jaar lang alle pluimpjes opgeraapt die ik kon vinden en het rouwen om ons fien is dieper geweest dan het rouw proces van een andere dierbare die we hebben moeten afgeven de afgelopen jaren.

ik heb in mijn leven veel aan schaduwrouwen gedaan.

ik had naar de buiten wereld een – alles komt goed – masker op en innerlijk een – ik ben heel alleen in mijn leven – gevoel dat zo intens was dat ik alles alleen heb verwerkt en heb kunnen draaien naar een levensvatbaarheid in gevoel en daadkracht…

ja het komt goed

maar wel door heel veel werk en veel inzichtelijk werk!

ik herinner me dat ik in de bezemkast onder trap van mijn grootouders kroop om even me af te sluiten van alles wat me overdonderde wat ik voelde, hoorde wat niet zichtbaar was en hoorde wat zo gevoelig was…

toen voelde ik me helemaal zo;

“Als kind voelde ik dat ik alleen was, en dat ben ik nog steeds, omdat ik dingen weet en bedekt moet praten over dingen waarvan anderen kennelijk niets weten, en voor het grootste deel ook niet willen weten. Eenzaamheid komt niet voort uit het ontbreken van mensen in de buurt, maar uit het niet kunnen communiceren van de dingen die voor jezelf belangrijk zijn, of uit het hebben van bepaalde opvattingen die anderen ontoelaatbaar vinden.” Carl Jung

het is gebleven in mijn leven.

en nu kan ik zeggen, ik heb het omarmt die ‘eenzaamheid’ ik kan er mee leven en ik kan er zelfs creatief en zinvol mee omgaan.

het is een eigenheid en nu kan ik zeggen, het hoort bij me het is ok!

en dan weer verder gaan met

“achter de wolken schijnt altijd de zon!”

dankjewel zanglijster om de morgen in mijn leven vol te zingen!

Advertentie

2 gedachten over “snel een blogje – over levensquotes

 1. De zin alles komt goed of het is goed. Dat zijn mensen die echt aards leven en die angsten vormen voor alles rond zich heen.
  Juist het durven zeggen hoe je echt voelt is belangrijk want dan blijf je bij jezelf.
  Eenzaamheid het bestaat maar alleen voor deze die niet in gevoel leven.
  Mooi stukje

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel shivatje
   (ik ben mijn lezingen in mijn hoofd aan het voorbereiden)
   deze kwam deze morgen voorbij…
   NIVEA hé

   Namasté shivatje
   een fijne zonvolle dag gewenst…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s