moet ik dit wel doen?

wie zit er niet te kijken naar al dat ‘geweld’ zo een 2000 km van hier.

wie ziet de rekening verhoging binnen komen van gas en elektriciteit…

ik snap het wel, en ook niet…

ik wist dat we afhankelijk zijn in zo een klein land als België, maar laat ons even heel eerlijk zijn, wij kunnen geen investering doen van zonnepanelen en warmtepompen op ons dak!

het is niet van niet willen, maar van de keuzen te maken om te leven, in plaats van niet leven door het instaleren van zonnepanelen en warmtepompen op ons dak.

simpel!

één ding is ons geluk, wij wonen klein, en dàt is ons groot geluk!

onze tuin en ons huis is goed gericht zodat de zon het huis mee opwarmt! yes yes yes!

warmte opvangen en besparen.

warmte opvangen, dat doen we al jaren, wat iedereen nu gaat doen doen wij al jaren en toch zagen we ons vakantie budget voor 1/3de naar onze groepsaankoop leverancier gaan – floep – 800euro weg – nochtans heb ik elke 2 maanden naar de leverancier gebeld om te controleren of het goed was wat we betaalde, dus op mijn kalender staat dat ik elk seizoen alle basis leveranciers een telefoontje moet doen – elektriciteit en gas – en de gsm en internet providers -, maar het brengt NIET op.

besparen brengt in ons geval NIKS op!

alle inspanningen ten spijt in ons budget

maar ik deed het ook voor het klimaat, dàt is altijd onze drijfveer geweest…

Ach, het is een bedenking die je maakt als je de rekeningen ziet binnen vallen, waar kunnen we nu nog op besparen?!

Gisteren zag ik zo maar eens even de prijs van de edelstenen die ik gebruik voor mijn – malamakerijtje – met 3 à 5 x de hoogte in gaan.

echt waar!!!!

ik ben nu 3.5 jaar bezig met mala’s maken en edelstenen, ik heb er een dienst rond gebouwd en het slaat aan, mensen vinden me en ik heb er al veel mensen gelukkig mee kunnen maken & wil dat blijven doen!

ik sloeg gisteren even in paniek!

ook omdat ik nu net mijn moeder mala’s campagne https://kasrymalamakerij.com/2022/03/08/moeder-malas-in-de-kijker-podcast/ aan het optrekken ben die ik – net voor de oorlog (conflict) uitbrak – lanceerde…

wat 3 weken geleden nog ‘gewoon’ kon is nu cijferwerk geworden…

de realist is hier aan het herpositioneren en schrijft dus een scenario over ondernemen met een iets andere nadruk!

niet met de vraag – of ik het wel moet doen? – dàt staat vast, ik heb er 20 jaar voor gewerkt – IK GA HéT DOEN – maar wel in – zoals Kamal – van andermans zaken – het zegt – met stabiele cijfers, cijfers en cijfers – realisme en optimisme.

maar ik moet zeggen, ik moet mijn ballen aanspreken hoor, durven berekende risico’s nemen is nu echt van groot belang.

dit weekend diende ik een aanvraag in bij de gemeente om in een leuk zaaltje een reeks lezingen te mogen geven over mentaal welzijn, maandag om 14.30 kwam de goedkeuring binnen en daar ging ik met elke maand tot de zomervakantie een lezing Life coaching @home

omdat ik geloof dat mensen soms geholpen kunnen zijn met éénvoudige tips die ze kunnen toepassen om niet te vervallen in het onbehagelijk gevoel dat blijft knagen van onrust en ongelukkig gevoelig zijn.

het kost me iets, ik investeer – in iets dat ik doe omdat ik hou van – de kinderen, de jongeren en de ouders en vrouwen en mannen – die laagdrempelige maar doelgerichte werkende tips kunnen gebruiken om hun welzijn te verhogen –

ook omdat ik het vermoeden heb dat mentale stress vergroot gaat worden door de onrust die bij de gezinnen toeneemt omdat de rekeningen veel te hoog zijn…

ik deel dit!

gewone coachende hulpverlening mag niet veel kosten voor mensen in nood, en eerlijk ook ik kan het me als aankomende zelfstandige niet permitteren om lage coaching sessies te doen, als ik zelfstandige ga worden is het ook hier zo, de rekeningen moeten betaald worden.

Lezingen bijna gratis max 12 mensen per lezing – ja kan niet zeggen dat ik daar rijk van ga worden. maar dàt is niet mijn drijfveer, ook niet omdat ik wil dat iedereen rondom me ‘gelukkig’ zou zijn en ook niet omdat ik mezelf zie als grote – uit de brand redder – NEE echt waar van die wolk ben ik al heel lang afgekomen!

nee

ik ben een educator die ook kan coachen en mala’s maakt omdat dat zo fijn is om te doen en niet alleen voor mij!

ik werk ook niet – met iedereen – oh nee ik ben selectief – mijn energie is goud waard voor mezelf, mijn zoon en mijn gezin en ouders! dààrop bespaar ik!

dus

nu heb ik even een virtueel cijfer gemaakt over mijn energie investering en budget investering met mijn drijfveer erbij genomen,

moet ik het wel doen?

ik verschiet van mezelf dat ik deze vraag aan me stel, nu vandaag alles openbaar staat en ik weet dat ik het GA doen, maar echt waar, ik vraag me werkelijk af of mensen de centen gaan hebben om een coach te betalen in de toekomst, dàt is een nieuw segment in het coachend Vlaanderen.

&

ik start 31 maart bij Unizo met een ondernemerstraject – om alles te onderzoeken of alles wel haalbaar is –

— ik heb 2 jaar geleden een serieuze ondernemers les gehad en ben meer dan 2500€ verloren aan het oprichten van een wandelclub – dàt gaan we dus niet meer herhalen… — ik heb er wel zeer veel van geleerd dat kan ik nu dankbaar gebruiken !

hahaha

ik ben nog niet echt begonnen en moet al – her positioneren – ook dàt is ondernemen, ik doe het graag, het zit in mij, maar nu kan het niet meer via het buikgevoel in mijn ogen, en dàt is toch wel een andere kijk op mijn ondernemersdrang en drive…

ik ben benieuwd welk advies jullie voor mij hebben!!!

ik sta open voor elk van jullie schrijven hieronder!

dankjewel daarvoor

en voor nu

Advertentie

6 gedachten over “moet ik dit wel doen?

 1. Volg je buikgevoel.
  En wat je doet daar hoef je soms juist het nodige uit te halen.
  Je weet alles is energie dat stroomt en als dat kan blijven stromen kan je blijven genieten van wat je doet en doorgeeft.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. das waar
   ik weet gewoon dat ik het ga doen en ook met een doel voor mij, dus het gaat me ook iets bijbrengen, daar ben ik zeker van.
   idd

   Namasté shivatje
   het klopt helemaal…

   Geliked door 1 persoon

 2. “k snap het wel, en ook niet…”
  **Als je al die ontwikkelingen en gebeurtenissen allemaal eens kunt beschouwen vanuit de uitzuivering die in deze overgangsperiode gelden voor mens én maatschappij, dan kun je wennen aan het idee dat dit allemaal kosmisch planmatig gebeurt, hoe vreemd dat allemaal mag klinken. De mens heeft er een puinzooi van gemaakt en de natuur slaat met harde hand terug.**

  “ik wist dat we afhankelijk zijn in zo een klein land als België, maar laat ons even heel eerlijk zijn, wij kunnen geen investering doen van zonnepanelen en warmtepompen op ons dak!”
  **Ook dat gaat allemaal gebeuren, alleen staan we nu allemaal machteloos toe te kijken hoe het in werkelijkheid uitgevoerd kan en zal worden!**

  Begrijp je dit? x

  Geliked door 2 people

  1. Ja hoor ik begrijp beide Jan Willem.

   maar ge weet ook, zonder centen geen complimenten en ik en mijn man maken zich wel concrete zorgen ivm ons budget…

   Ik snap uw input ook ivm de kosmische en de natuurlijke gevolgen…

   ja ik snap hem!
   dat ze maar uitzuiveren bij diegene die uitgezuiverd moeten worden!

   xxx
   Esther

   Geliked door 1 persoon

   1. Op jouw laatste laatste zinnetje word je per ommegaande gerustgesteld, want jouw wens is vervat in een Kosmische Wet, namelijk dat alléén diegenen uitgezuiverd worden die dat nodig hebben om de trensformatie naar 5D te kunnen meemaken. Morgen lever ik het manuscript in en daarin staat het duidelijk verwoord! Maak je dus geen zorgen; ik zal je steeds moeten aanmoedigen om je eigen twijfels opzij te zetten en naar je hart te luisteren, want je weet dat best. Alleen je denken is nog niet voldoende gestructureerd om alles op de juiste volgorde te plaatsen. Oorzaak en gevolg namelijk, en als je je bewust bent van alle bijbehorende aspecten, dan kun je al intuïtief voelen dat je je geen zorgen hoeft te maken. Doe gewoon je best en dat is voldoende! 🙂

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s