wat kan je zeggen?

ik moet op heel veel ‘uitspraken’ van mezelf terug komen!

ja – het is nog extremer geworden!

ja dus, universeel en spiritueel moeten we blijkbaar nog extremere tijden door om de werkelijke les van ons leven te gaan herkennen – erkennen en ervoor de verantwoordelijkheid ervan op te nemen.

dju

ik voel het, ik voelde het en wist het dat het universum het juist heeft…

maar mijn verstand – mijn wil – mijn ego – ging met de realiteit op de loop.

dju

of nee

niet dju!

misschien wel – dankjewel – al kan je dit moeilijk zeggen tegen de mensen die nu in de metro slapen en vrezen voor hun leven.

ik heb gisteren heel de dag gedacht;

 • wat zou jij doen als jij daar NU woonde!
 • wat zou jij doen als jij vrienden had in het land dat het ander land wil innemen?
 • wat zou jij doen?

het is een heel gekende oefening in de psychotherapie – wat neem je mee als je huis in brand staat en je mag maar X aantal dingen meenemen?

wat je dan meeneemt – dàt – zijn je belangrijkste – waardes in je leven.

maar echt waar!

echt waar!

ik wist het vanaf het moment dat de berichten van – vliegtuigen in het luchtruim vlogen – waarbij verschillende landen hun straaljagers erachter stuurden om ze terug richting – home – te sturen, binnen kwamen…

moet er nog zout zijn?!

vroeger als ik klein was ging mijn grootvader steeds in tegen mijn overgrootmoeder omdat ze van mening wisselde – met hoge en diepe stemmen – over denamerikaan – en – derus – in de koude oorlog – .

na die wisseling begonnen ze aan de soep waarbij het ook een gekend tafereel zich voltooide en mijn overgrootmoeder steeds vroeg aan de lange familie tafel – waar is het zout! – om daarna demonstratief iets te veel in haar soep te strooien waarbij mijn grootvader daar ook iets had op te zeggen.

ja dus

ik als klein kind dacht echt dat mijn overgrootmoeder – denamerikaan – was en mijn grootvader – derus – was en het allemaal ging over zout in soep…

ja echt hé…

ik kan het me moeilijk voorstellen en ik dank heel veel het universum dat ik hier met mijn gezin woon en leef.

dankjewel daarvoor!

het had zomaar eens anders kunnen zijn geweest!

nu

vandaag heb ik veel woorden te weinig!

ben ik gisteren gaan tanken en heb ik gisteren nog iets te veel edelstenen besteld omdat ik weet dat alle grondstoffen de hoogte in gaan!

alles!

alles wat we in de basis van ons voedsel en ons leven gaan nodig hebben gaat veel duurder worden, nog veel duurder …

als ik eerlijk ben heb ik gisteren een blogvriend Jan Willem een vraag gesteld over – waarop moet ik letten als ik mijn gezin wil beschermen en welke boodschappen koop ik het beste NU.

nee helaas ik kan niet investeren in GOUD – en als ik dat dan al kon, ik weet niet of ik het zou gedaan hebben?!

ik kies toch wel echt om te leven!

de kans dat we hebben om te leven, ja ook al is het nooit meer zoals ‘vroeger’ – vroeger komt niet terug – ik kies om te leven!

eerlijk – ik ben gewoon om het met veel minder te doen dan vele andere ‘vrienden’ en familie van mij – ik ben gewoon om alleen maar te verbruiken en te eten dan dat wat we nodig hebben, en ik ben gewoon om op te letten hoeveel we verbruiken aan basis behoefte – ik ben gewoon om ‘gewoon’ te leven, en dàt gaat misschien nu wel een voordeel zijn, wie weet?!

kortom, Jan Willem gaf me een heldere uitleg in mijn vraag om even mee mijn toekomstkader te schetsen zodat ik me niet moet storten in de waanzinnige uiterst droevige beelden vanuit het oorlogsgebied nu niet eens zo ver van ons af…

het hielp enorm!

het helpt om mijn leven nog meer zinvol te maken, meer liefde te tonen naar heel de wereld en het universum.

het maakt dat ik zinvol kies.

en mijn hart openzet om liefde te geven aan de mensen die het nodig hebben.

en verder

heb ik er geen woorden voor…

Advertentie

8 gedachten over “wat kan je zeggen?

 1. Goedemorgen engeltje Esther,

  Deze tekst verbaast me wat want ik was me nog niet voldoende bewust dat je nog onvoldoende teleurgesteld was door het gedrag van de gemiddelde medemens. Hoe ze nog verslaafd zijn aan materialisme en consumentisme en er geen greintje spiritueel bewustzijn aanwezig is.
  Daarom was jij dus ook nog niet in staat om dat verband te zien met de ‘crisis Oekraïne’ waar dezelfde tweestrijd speelt als de innerlijk menselijke strijd tussen ‘licht en duister’, ofwel ‘inzicht gebrek aan inzicht’.
  Dit leert alles over het algemene gebrek aan inzicht bij de mensheid die in exact hetzelfde stadium van onbewustzijn verkeert als in de prehistorie.
  Het enige advies dat ik je kan geven in dit geval is jezelf aarden, want hoe beter je dat dagelijks lukt, hoe rustiger en sterker je je gaat voelen en dat is de enige basis om door deze eindtijden (van het materialisme) heen te gaan en je eigen hoger bewustzijn als onneembaar bastion te ontwikkelen.
  Sterkte en succes!
  Jan Willem

  Verzonden vanuit Mail voor Windows

  Van: Elma Rosewood – is a life descriptor about self-awareness and spirituality
  Verzonden: zaterdag 26 februari 2022 08:42
  Aan: jwjongejans@hotmail.nl
  Onderwerp: [New post] wat kan je zeggen?

  Esther Cuyvers posted: ” ik moet op heel veel ‘uitspraken’ van mezelf terug komen! ja – het is nog extremer geworden! ja dus, universeel en spiritueel moeten we blijkbaar nog extremere tijden door om de werkelijke les van ons leven te gaan herkennen – erkennen en ervoor de”

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel Jan Willem!

   Soms wil ik nog wel eens geloven dat – het toch niet zo erg is als ik het aanvoel –
   als je begrijpt wat ik bedoel…

   Al weet ik het wel omdat het zo voelt – soms is de struisvogel zo groot dat ik hem gebruik…

   Dankjewel Jan Willem voor je waardevolle bijdrage.

   En ja in verschiet nog dagelijks van – de mens – in de wereld om me heen en in het geheel…

   al weet ik het vanuit mijn praktijk heel goed !!!

   Ja helaas – pindakaas –
   knipoogje

   Warme groeten,
   Esther – engeltje in wording – hahahahaha…

   Geliked door 1 persoon

   1. ja is zo, maar wat ik op mijn beurt vanzelfsprekend vind is dat ook weer helemaal niet voor vele andere…
    zo leren we van elkaar en blijven dat doen, hoe schoon is dees! Jan Willem!

    Geliked door 1 persoon

 2. Esther, hierbij mijn net geplaatste blog: https://aquariuspolitiek.wordpress.com/2022/02/26/de-enige-manier-om-poetin-te-stoppen-het-probleem-dat-europa-nu-moet-oplossen-nrc-carolinegruyter-politiekepsychologie-eindelijk-geboren-magnifieke-visie/ . Ik zie een parallel tussen Oekraïne en de soortgelijke uitdaging voor 5D’ers in de EU: Zelfbeheersing voor de Oekraïners is volkomen gelijkwaardig: hoie groter de zelfbeheersing van 5D’ers hoe groter de kans dat de Russen zich moeten terugtrekken en heeft Poetin de les geleerd dat zijn arrogantie een doodlopende weg is. Wij moeten dus mediteren en Licht sturen naar het oorlogsgebied. Doe je best en dan komt ook de rust bij jou terug! x

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel Jan Willem.

   Ik heb gisteren enorm veel rust gevonden in het geen waar ik het liefst mee bezig ben.

   In mijn Jungiaanse achtergrond weet een een beetje over hoe de mens niet altijd de mens is die we zien.

   ik verschiet dat het KAN in deze tijd, dat gewoon 1 iemand – trouwens in het Witte gedeelte van het land dat U is binnen gevallen zijn ze ook zwaar over de schreef aan het lopen hoor – 1 iemand mag een groot militaire machtvertoning op zetten jaren aan een stuk en het komt zelfs tot bij ons en wij kijken ernaar en denken dat ons brein en onze leiders – er wel iets tegen gaan doen!

   kijk, als spiritist is het voor mij lastig om de energie die er hangt te – beoordelen – wat is dit en hoe ga ik ermee om!
   als ik heel eerlijk mag zijn, ik heb mijn grootste groei mogen krijgen in het begin van de eerste covid oversterfte en heb weken in de nacht mee gewerkt om mensen die verdwaald waren tussen aarde en hemel mee te helpen overgaan…
   het waren zeer bijzondere nachten en dit weken na elkaar…

   en nu als mens hier op aarde
   – ik heb geen angst meer, maar ik zie nog wel graag mijn dierbare in veiligheid – zoals iedereen. en dat was mijn eerste stap – wie is de vijand en welke energie brengt die met zich mee, en wat betekend het voor mij?!

   het zal voelbaar zijn en dit meteen in ons budget, OK dan gaan we daar naar handelen ook meteen.

   en de rest daar heb ik als mens geen controle over NU – wel in het stemhokje – maar niet NU.

   ik weet wat mijn taak is als spiritist. ik weet ook dat ik als aards mens maar kan wat ik kan in mijn spirituele kracht.
   ik besef ook dat als ik een uitdaging krijg van mijn leermeesters en gidsen dat ik mijn verantwoordelijkheid moet opnemen om ook weer op deze manier door te groeien.
   als je dat weet, en in het dag dagelijks leven hoor ik een ambulance ga ik licht sturen, hoor ik de brandweer, ga ik licht sturen, voel ik een andere dreigende energie ga ik al mediteren en ga ik inzoemen op krachtplekken in het bos die ik ken om zo de energie te versterken naar daar waar het nodig is! maar dit altijd vanuit een beoordeling die ik heb uitgefilterd en niet zomaar beginnen te zenden, omdat ik heel goed weet – wat je gaat verzenden kan je helemaal leegzuigen ook – ik ga altijd met universele liefde werken, altijd ook voor de vijand omdat ik geloof dat ook deze mensen door liefde kunnen veranderen, maar licht zenden in meditatie doe ik door eerst te connecteren met de natuurlijke krachtbomen en plaatsen die ik ken in mijn omgeving.
   of mijn leermeesters en gidsen moeten me komen halen om mee te helpen, dan is het je verantwoordelijkheid opnemen…

   een eerlijk, echt heel eerlijk als aardse mens – P gaat blijven doordoen hoor – dat heeft hij altijd gedaan! nu is het zichtbaar – maar veel erger is het niet zichtbare!
   dat weet jij toch ook Jan Willem. hem stoppen is oorlog in de schaduwkant – en wie zit daar nu op te wachten?! ook hier laat me duidelijk zijn, hij gaat gestopt worden maar dan moeten we ook allemaal onze verantwoordelijkheid nemen!

   stoppen – ik weet niet of daar nu al spraken van is in zijn hoofd –

   Veel liefs en Warmte Jan Willem.
   Het is me een waar genoegen om te lezen wat je schrijft, het helpt me enorm om alles in een kader te zien.

   xxx Esther

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s