Toekomstbomen @ ondernemen

wanneer we de toekomst’bomen’ afzagen
zijn we de zaadbomen kwijt!

vanuit het bosbouw – ik heb een certificaat – bosbouwer en natuurbeheerder – weet ik als geen ander dat de bewustzijnsvernauwing alles te maken heeft met – het omhakken – van stevige fundamentele eigenschappen – lees bomen – die voor diversiteit zorgen in de samenleving.

wanneer een boom niet op een juiste groeiplaats staat is hij gevoelig voor – rand pollutie – te veel – te vervuilend – en is kwetsbaar.

dàt is wat ik zie als ik mijn ogen opensper

wie de bomen in het bos kent weet welke zaadbomen hij/zij moet laten staan!

wat je door toedoen van andere gaat doen in het bosbeheer is nooit verbonden met dat wat je buikgevoel je gaat laten voelen!

never is het oog – waarmee je nu dit leest – en je innerlijk oog – waarmee je naar binnen kijkt – blind.

altijd is het oog wat fysiek waarneemt dàt wat je ziet en vooral dat wat je niet kan zien!

bosbeheer kijkt naar de toekomst van het gewenst bosbeeld.

bosbeheerplannen zijn plannen over 100 jaar…
en meer…

zo ga ik om met mensen met talenten.
meestal niet zichtbaar in wat ze doen NU
meestal zichtbaar in beeld zonder klank
meestal niet hoorbaar

via beeld
via energie
via een anders kijkend ‘oog’

ga ik toekomstbomen ontdekken
ga ik toekomstbomen versterken
ga ik toekomstbomen zichzelf leren kennen!

dàt is mijn grootste inspiratie bron!

de natuur

en alle trainingen en certificaten die ik hierin heb behaald maken me als beeldend kunstenaar van intuïtieve educatie sterk.

als zaadboom
voor de kracht van het beeld.

voor alle prachtige pioniers van de nieuwe wereld

groot
&
klein

#energie#i̇k#verbinding#ontwikkeling#selfhealing#kracht#beeld

bron PX – is het logo van Praktijk E
Advertentie

4 gedachten over “Toekomstbomen @ ondernemen

 1. Lieve Esther, ik lees deze blog nu pas en wil je hierbij vertellen of doorgeven dat als er zich een gelegenheid voordoet dat ik de inhoud van deze tekst kan gebruiken om dit inzicht over zaadbomen te delen met actiegroepen, ik dat in overleg met jou zal doen, Want het zal niet alleen voor mij heel nieuw zijn wat hier door jou beschreven wordt, en daarom nuttig om dit inzicht te verspreiden. Nu weet ik ook dat er ergens in Noord-Brabant (hebben jullie een provincie Zuid-Brabant?) op dit moment actie wordt ondernomen om van een bos een industrie locatie te maken, en dat is dus een ander verhaal: Actie tegen kap Sterrebos nog gaande, al negentien betogers aangehouden
  NU.nl/ANP 2 uur geleden
  © Aangeboden door NU.nl
  De politie heeft de afgelopen dagen in totaal negentien mensen opgepakt die zouden hebben meegedaan aan de bezetting van het Sterrebos naast VDL Nedcar in Born, laat het Openbaar Ministerie (OM) zondag weten. Er bevinden zich momenteel nog zo’n vijftien activisten in het bos. https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/actie-tegen-kap-sterrebos-nog-gaande-al-negentien-betogers-aangehouden/ar-AATiJ9F?ocid=msedgntp
  Maar je gerijpt wat ik bedoel.

  Geliked door 1 persoon

  1. ik begrijp je heel goed Jan Willem.
   trouwens dit beheermodel van de toekomstbomen komt trouwens van een Nederlander vanuit Brabant.

   Nee we hebben geen Provincie zuid Brabant

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja Vlaams Brabant is Leuven – we hebben ook Waals Brabant – dit is rond Brussel gesitueerd – Brussel ligt er midden in…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s