niet voor – niet tegen – het is een persoonlijke keuze!

ik heb vandaag iets beslist

ik volg het vaccinatie programma en ga op 4 januari mijn boosterprik halen.

zo simpel ist.

weet je waarom?

ik zat woensdag avond in de wachtzaal van de longarts en voor mij zaten twee vrouwen te wachten.

ik ga elke keer een gesprek aan met de mensen sinds corona, even met elkaar een paar woorden wisselen van hoop en even op verhaal komen kàn deugd doen.de twee vrouwen werkte beide in de zorg – ze wisten het van elkaar niet – en vertelde dat ze afgelopen maanden zo ziek waren geweest van corona en van het vele werk.

&

vooral dat ze moe zijn.

MOE één van hen die in het zelfde ziekenhuis werkte zei – toen de eerste golf van besmettingen binnen kwam waren we ‘uitgerust’ voor we eraan begonnen.

NU

nu na de zoveelste uitbraak zijn we bijna allemaal goed ziek geweest en zijn we moe om aan de volgende te beginnen.

ze zei dat ze altijd graag verpleegster is geweest, maar dat ze het nu moeilijk kreeg van de ondankbaarheid van de mensen die met een covid gerelateerde besmetting en covid zelf op haar afdeling terecht kwamen.- op de spoed krijg ik dagelijks te maken met scheldpartijen en ongemakkelijke antwoorden – zei ze.

dàt maakt het zwaar

de andere vrouw van mijn leeftijd vertelde dat ze het meeste heeft geleden – niet van haar coronabesmetting – maar van de mensen die alleen stierven in het woon zorg centrum waar ze met hart en ziel werkte.

ze keken elkaar aan en vertelde dat ze voor hun ‘medicijn’ kwamen omdat de longen nog steeds niet waren wat ze geweest zijn.

kijk, het is heel éénvoudig

alles op een hoopje gooien om geen vaccinatie te willen is 1 ding.- ja ik begrijp dat je er zelf voor kiest omdat je het ‘spul’ niet in je lijf wil hebben!

ik heb ook ander halve dag in mijn bed gelegen na mijn 2de vaccinatie.

ik begrijp het echt!

– ja ik begrijp het heel goed dat jij als nummertje echt wil mee vechten tegen de politiekers die je nu zo in het nauw drijven en je vrijheden stelselmatig met babystapjes maar wel voelbaar, afnemen, dat je wakker ligt van je privacy beperkingen en je eigenste immuunsysteem.

– ja ik begrijp dat je echt wakker ligt van de angst van wat het vaccin gaat doen en kan doen met je lichaam JA dat heel zeker – ik ben zelf risicopatiënt !

– en JA ik snak naar transparantie van de leiders – die in mijn ogen geen leiders zijn – en van de wereld leiders die bewust en onbewust verdeeldheid zaaien of om te graaien of omdat ze zelf de pion zijn geworden van het politiek spel.

– laat ik dit vooral in het midden houden al ben ik geen uil

– het is al meer dan 20 jaar onzichtbaar aan de gang – !

voor mij is het heel simpel!

wat ik kàn doen ga ik doen!

met extra aandacht voor mezelf!

ik ga me dit jaar extra bezig houden met mijn gezondheid – zowel mentaal – wat ik al actief deed – en met mijn fysische gezondheid – met extra aandacht voor het welzijn van mijn gezin, mijn familie en mijn vrienden.

eerlijk ik ga me iets verder van de covid toestanden distantiëren het is toch een verhaal dat iedereen persoonlijk voor zichzelf moet maken en dat een taboe gaat worden – wie gevaccineerd is gaat het niet zeggen en wie het niet is gaat het ook niet zeggen, de nieuwe taboe is geboren.

ik ga me meer bezig houden met wat dicht bij kàn gedaan worden en binnen mijn actie bereik ligt als humanist.

waaronder dit!

mezelf aansluiten met wat ik kan om de mensen te helpen die binnen mijn mogelijkheden liggen.

mezelf niet laten leeglopen door leeghoofden die wereldleiders zijn en gewoon verder doen alsof ze meer en beter zijn dan de mens die verdronk in zijn eigen huis…

en dat ga ik doen, in stilte.

altijd met een open blik, zonder oordeel en vooroordeel naar de mensen die hun eigen keuze maken en behouden. met veel liefde en veel steun voor ieder van jullie!

ik ben niet voor en niet tegen, en ja ik ben heel veel vertrouwen kwijt en ben onrustig als ik nadenk over de toekomst.

alles met politieke kleur die ons iets oplegt – daar kan ik niets aan doen en wil ik ook niets aan doen, dat hebben we te ondergaan – dus daar ga ik geen energie meer insteken!

alles waar ik zelf iets aan kan doen, dat zal ik doen in mijn mogelijkheden altijd met het respect dat ik kan toeleggen op dat moment.

overwogen en nagedacht ik laat geen energielekken meer toe!

punt.

en wie nu opkijkt kan zich eventueel ook aansluiten bij een organisatie om de mensen van ons land te helpen!

https://www.facebook.com/1000handen.be/

7 gedachten over “niet voor – niet tegen – het is een persoonlijke keuze!

 1. Heel wat komen niet geloofwaardig over en dat maakt dat mensen nu hun zin gaan doen.
  Of men zich nu laat prikken of niet voor de derde keer, ze spreken al over een vierde in maart. Waar ben je dan mee bezig als ze zo praten.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. ja dat ist dus hé…
   geen leiders
   wie neemt over?
   de ronde tafel ridders van vroeger?

   ja idd 3 – 4 – 5 – 26ste het kan allemaal nog…

   ik vraag het me ook al hoor waar ik mee bezig ben, toch volg ik – ik heb hier een bio ingenieur rondlopen die iets kent van virussen… – dus ik volg en doe mijn best om ‘ons’ zo gezond als kan te maken en te behouden…

   Namasté Shivatje

   Like

   1. Ja dat is ook waar.
    ja idd!

    voor de zoon ga ik alles doen om mijn oren doof te laten worden.
    voor mezelf doe ik het duidelijk niet blijkbaar…

    Dankjewel Shivatje.
    Mijn vriend was ook al kritisch voor mij…
    Ik zal nog iets verder nadenken en eerst mijn bloed laten checken op genoeg antistoffen.

    Namasté
    xxx

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s