het overzicht van overgewicht…

Het overzicht van overgewicht…

ja mannekes…

als je naar me kijkt zeggen veel mensen met blozen kaken – allé gij – zo erg is dat toch niet!

zoveel weegde gij toch niet!

ja wel, jawel!

eind juni nam ik de telefoon en belde ik zelf naar de huisarts dat ze een verwijsbrief voor mij kon schrijven omdat ik naar de obesitas kliniek wenste te gaan.

mijn grens was bereikt.de zoveelste blessure tijdens het sporten en min 8kilo was me te veel geworden. ik zag op tegen de maandenlange revalidatie

voor mij persoonlijk is er een grens van moeite doen en blijven moeite doen waarbij het cirkeltje van blessures – minder dat van de jojo, maar ook wel door andere gezondheidsproblemen ook wel de jojo- bij mij wel van de beweeg en sport blessures er echt te veel aan is.

ik ben zwaarlijvig. punt uit.

niet veel obees – maar obees – en als het op een bees eindigd en het over gewicht gaat denkt iedereen dat je een 10tonner moet zijn om een bees te zijn maar dat is helemaal niet zo.

boven de 80 begin je al aardig in de gevaren zone te komen, dus ja ik ben van nature altijd een koorddanser geweest als het over gewicht gaat.

dus we zijn het gewoon.

vandaag zat ik dus in het ziekenhuis voor de besprekingen van de onderzoeken.

met de vraag of ik een operatie wil – daar ben ik niet meteen voor te vinden, er zijn nog andere wegen die ik eerst wil bewandelen, we hebben er nog niet alles aan gedaan om te behalen wat er kan behaald worden! dus eerst – en dat is niet bij mij alleen zo – een traject van 3 maanden in gaan, of 6 maanden…

maar dus wel uit de gezondheidsbedreigende zone komen om weer ‘normaal’ volgens mijn leeftijd en allerhande gezondheidsaandachtspuntjes een voor mij normaal gezond gewicht te mogen en kunnen behalen.

ik begin volgende week – het onderzoekstraject is voorbij – en start voor een aantal maanden. ik weet dat dit een impact heeft op heel het gezin en de omgeving. ik weet dat dit veel aanpassing vraagt van mezelf en mijn omgeving. ik weet ook dat ik het eigenlijk stil wil houden en er eigenlijk niet te veel wil over vertellen.

want ja hoor – er is zeer veel psychologie – aan bod in dit obees traject.

dus; ik hou het graag stil en ga mijn tijd ervoor nemen om me er gewoon in mijn tijd er mezelf aan te laten wennen aan heel de ‘verandering’ – nog niet zichtbaar maar zeker wel voelbaar.

wat er dus voor mij in het nieuwe jaar belangrijk gaat worden is al ingezet in juli dit jaar.

en gaat nu in het komende jaar verder gaan.

en laat ik heel eerlijk zijn;

NEE niet elk pondje gaat door het mondje!

oh nee…

het is zo zoals mijn vriendin het zei;

– je kan er alleen maar over meepraten als je het zelf hebt meegemaakt.

– alleen jij voelt wat het is om te koorddansen over en vooral mét je gewicht

– de goede raad die we krijgen komt meestal van mensen die niet met dit probleem kampen.

ik heb ondertussen al een paar honderden euro uitgegeven aan de onderzoeken voor je aan zulk traject kan beginnen, dàt is vandaag gedaan, een andere beslissing is gevallen, en daar gaan we voor…en weet je wat obees zijn is echt niet iets waarvoor je kiest!

de valkuilen leren kennen dàt moet iedereen en die kennen we meestal wel!

en verder hoop ik van volgend jaar in de helft van het jaar een wandeling van 20 km te doen zonder problemen!

en dan zijn we vertrokken!

Een gedachte over “het overzicht van overgewicht…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s