in de schaduw

gisteren stuurde een vriend een filmpje door van een rabijn die het had over – het gedrag van de mensen in tijden van covid –

voor mij was dàt één van de betere filmpjes die ik al had mogen bekijken.

ik ben geboren in koude oorlog tussen Amerika en Rusland 1973. ik ben in de nasleep van de oliecrisis geboren. ik ben net in de tijd geboren dat de wereld weer kon ‘herademen’ en na, 20, 30, 40 jaar weer ‘leven’ zag na de laatste wereld oorlog.

ik ben een kind van de heropleving en de grote massale grijp en graai tijden voor die die er met – hun pollen – aan konden en dus de ongelijkheid sterk deed toenemen.

ik ben geboren in de tijden dat – weten is meten – een begrip is geworden boven alle humane en milieu ethische handelingen om.

het was er allemaal al!

allemaal!!!

in mijn leven is er altijd oorlog geweest!

ja!

maar op microschaal.

Vele milieu organisaties ontstonden om de rompslomp van de vorige in kaart en vooral in beeld te brengen. Vele organisaties werden meer en meer getroffen met toenemend geweld en een sterk onevenwicht in arm en rijk.

ik was nog geen 10 toen ik de beelden zag van vele milieuorganisaties die op zee en in het oerwoud voor hun leven vreesden. Vele mensen lieten ook het leven omdat ze op de barricade stonden om dat – wat geen stem heeft – te willen beschermen met hun twee handen en hun voeten in de eerste plaats.

ik hoopte in mijn leven veel meer ‘levensethiek’ te mogen zien voor onze omgeving die – geen stem heeft -. voor mens en dier, voor plant en bodem.

ik ben met een heel realistische ouder opgegroeid. mijn ouders zaten met hun twee voeten in de realiteit van de – schaduwkant – van de maatschappij.

1 ouder tussen de kleuters, de andere ouder tussen het beheer van het geld van de gewone mens. beide bediende. gewoon in de klas en gewoon achter het bureautje van een klein kantoor.

simpel.

maar wel altijd bezig met de wereld van morgen.

mijn ouders zeiden altijd – maak je geen illusies, wat je ziet is niet wat het werkelijk is.

de schaduwkant, de achterkant, de binnenkant van de huizen, de innerlijke gevoelskant het leven binnen de muren van de mens is heel dikwijls geen open wereld.

nooit heeft iemand zoals u en ik gezegd – met mijn spaargeld kopen ze wapens om in Syrië te vechten – nochtans is het zo!

of denk je van niet?

nooit heeft iemand zoals u en ik gezegd – ik spaar tot ik alles kan kopen met cash geld – zodat ze nooit weten wat ik koop, en waar ik ben.

nooit heeft iemand zoals u en ik gezegd – ik eet geen groenten en fruit als het uit het buitenland komt en ik betaal met plezier de bio groenten die me bijna 50% meer kosten in mijn wekelijks budget – ik wil geen terras van hardhout omdat de – mens uit het bos – zijn habitat verliest, ik neem geen kokos – soja – en bananen en … , …. , …. meer omdat …

ja, ik lieg als ik zeg dat er wel mensen zijn die dat weten, en onwetend toch veganisten zijn die geen veganproducten eten, maar ook gewoon maar vertrouwen op wat de fabrikant op de verpakking zetten…

we zijn gewoon dat gewoon maar te geloven, wat de folders van KNALDI ons voorschotelen en we gaan uit onze BOL.com als we naar de feesttafel moeten gaan met een covid save ticket…

meende gij dees nu?!

echt waar!

ooit heb ik eens iemand horen zeggen dat – geloven in een religie – mensen als schapen maakt – volgers en devote volgers zonder een eigen mening en een eigen gedacht – ! – ja je leest het goed !!! wie heeft en heeft nog steeds een grote macht? jawel !!!

ooit is dus wel NU !

we doen allemaal of ons leven nu zo in gevaar is door een virus uit de rimboe dat door een vleermuis komt dat een arm mens heeft gegeten, wel nu dàt wisten we al van net na de 2de WO toen de wereld in oorlog was en is gebleven.

We doen alsof het ons allemaal ‘overkomt’ wat we allemaal niet meer mogen en moeten doen, wel wat is het verschil met een oorlog? Het enige verschil is dat de bommen kunnen vallen door net het gedrag van de mens doordat er zoveel ongelijkheid en verscheidenheid onderhuids aanwezig is en dat de wereld leiders in de schaduw blijven verder werken zijn buiten het zicht van de gewone burgers.

Er is inderdaad niets veranderd!

dàt is wat de rabijn zei, niets is er veranderd aan de wereldpolitiek, niets aan de wereldleiders die mee besturen achter de schermen maar in wel in de lucht en in de zeeën, daar waar het menselijk oog het niet ziet, of toch heel af en toe worden ze betrapt…

Eén heel groot verschil is dat we het gewoon waren in dit werelddeel dat alles vanzelfsprekend was.

Vrijheid is altijd een item geweest waardoor oorlogen zijn ontstaan. De wil om elkaar te veroveren en de macht te grijpen over andere delen van het menselijk leven en de bodem waarop mensen leven zit in de mensen in. Vele leiders waren de leiders die we nu nog zien – dreigend – met de hand op de rode knop – Boem !!!!

Niets is er veranderd.

Het is alleen maar verwarrender geworden.

De verdeeldheid in de menselijke samenhorigheid is nog niet op zijn hoogtepunt.

De oplossing komt er van mensen die niet voor of tegen zijn, maar wel van de mens die buiten de lijntjes van deze gezondheidsoorlog kan denken, voelen en kijken.

De context is alles bepalend om met een kritische blik te kijken naar dat waarvan de andere mens ons gaat afleiden.

Inclusief onszelf.

Deze gezondheidsoorlog heeft een pak voordelen voor de leiders die alles van ons willen weten, alles!

Maar eerlijk gezegd vanaf het moment dat je je inlogt in het web met je gezondheids,- en sport resultaten weten ze al hoeveel je hartslag is in je slaap, alleen je slaapbeelden kunnen ze nog niet meten, of toch waarschijnlijk wel maar dat zeggen ze niet…

We moeten er niet moeilijk over doen! Vanaf je draadloos gaat bellen weten ze het in timboektoe!

Niets is nieuw!

Alles is geweten!

in de schaduw van iedereen zijn leven, op dit moment in dit leven!

Advertentie

8 gedachten over “in de schaduw

 1. Hele mooie tekst lieve Esther, want je beschrijft erg goed dat er niets is veranderd in de afgelopen 70 jaar sinds de laatste wereldoorlog. Maar je vergeet wel één aspect – als ik zo vrij mag zijn – en dat is dat dankzij alle maatschappelijke veranderingen die nu gaande zijn en ook van de afgelopen halve eeuw die formidabel zijn geweest, de mens zijn lessen niet heeft geleerd. Waarom niet?
  De mens is zichtbaar nog even egoïstisch en eerzuchtig is zoals hij altijd al was. Dat is dus niet hun ontwikkelingsroute naar 5D geweest of gebleken te zijn. En juist dankzij deze eigendunk is er nu een wel een ‘ascentie’ en geestelijke transformatie gaande, omdat de mens in deze periode juist hard bezig is geweest om de wereld om zeep te helpen. Dat beschrijf je ook.
  En als er werkelijk een nieuw Aquariustijdperk ‘moet’ gaan ontstaan (omdat de kosmische cycli dat voorschrijven en ons hele universum en alle multiversa daaromheen), dan kan dat niet anders dan alléén door een fundamentele veranderingen op aarde, die ons nu ook staat te gebeuren. Maar geen aardse vernietiging door nieuwe Oost-Westspanningen, maar een transmutatie van de aarde zelf en daarom is de aardse ziel al vertrokken naar een nieuwe planeet om daar de aardse mens te kunnen herbergen (en leefbaar te kunnen laten leven), waar dat Aquariustijdperk gestalte gaat krijgen. Dat wordt dus een 5D-aarde, of Gaia, terwijl de materialisten die hier nog in bosjes rondlopen, naar een andere 3D-planeet worden verhuisd om daar hun Rad van Wedergeboorte, ofwel de dualiteit, af te ronden en te kunnen beëindigen. Het komt op deze manier dus alsnog allemaal goed, maar heel anders dan iedereen nu denkt, want de mensheid is niet in staat om deze visie te ontvangen. Maar deze ontwikkelingen staan allemaal letterlijk beschreven in de literatuur, maar er wordt niet meer gelezen. Namasté! 🙂

  Like

 2. Hoe komt het dat er eigenlijk niets veranderd. Omdat men niet leert van alles wat ooit is geweest. Velen hangen vast aan het aardse en juist daardoor komen ze ook niet tot inzichten. En waar geld vloeit zal een gewin blijven. Dat is net als luisteren. Doordenkertje voor dit aards leven.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. ja, idd, ik dacht ik maak er een tijdlijn van op 48jaar is er niks veranderd!

   en ja ik weet het vanaf de mens gaat ‘verbreden’ in zijn denken kan er pas echt iets veranderen…

   de aarde heeft het zo nooit bedoelt, maar vele mensen kunnen niet meer luisteren omdat het geld vloeit waar ze het hopen te vinden…

   luisteren naar de stilte van het kloppend hart!

   een doorvoelertje hé Shivatje…

   Namasté
   xxx Esther

   Geliked door 1 persoon

   1. mijn vader zei – we zullen er toch door moeten – hoe moeilijk ook –

    en het naar ‘het kloppend hart’ luisteren is voor 80% van de mensheid het moeilijkste wat er is…
    dus idd als het morgen niet is dan …

    Namasté
    Esther

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s