aanvaarden

Brief aan de puntjes op de I

Geachte puntjes op de i

Om de verzachting van het dragen van een mondkapje voor kinderen vanaf 6 jaar te verantwoorden kan je bepaalde puntjes op de i zetten en die zijn;

 • maak een lijst van tekeningen om aan je net geen kleuter uit te leggen wat een virus is als mama en papa – er ook geen rekening mee houden op feesten en bijeenkomsten
 • maak een animatie filmpje van de moed en de maatschappelijke ethiek die kinderen van 5.5 tot 99 jaar begrijpen om de mondmaskerplicht te vervolmaken in het bijzijn van andere binnen de gevoelsgrens van 1.5m
 • laat Zebbe – de zebra en Zikki de kikker én Marie – de oude wijze vrouw en Frans – de oude wijze heer én Karen – het fris konijn en Yntede huppelende springbok – eens uitleggen hoe ze hun handen moeten wassen, hun kar moeten ontsmetten en hun hygiëne beter kunnen verzorgen en behouden ook na hun 1ste en 3de injectie!
 • geef bij de zelftesters en de injectie naalden ook hoepels mee van 1.5m waarin nét die mensen in kunnen die er mogen in passen in de persoonlijk onzichtbare grenzen van veiligheid én in de groepshoepels van huisbubbels en horecabubbels en wandelbubbels en fietsbubbels en winkelbubbels en bubbels allerlanden – ook voor in de autobubbels – hoepels zijn zeer waardevolle rondingen voor de mensheid die na 3jaar nog niet weet wat 1.5m is, bewegelijk bovendien, goed voor de heupen ook – ja idd – zoveel vliegen in één klap!
 • blijf bij jezelf als je het niet eens bent bij wat de andere heeft gezegd en vooral heeft verzwegen over de cijfers en de angstcijfers.
 • wees transparant!
 • 80% van de bevolking heeft veel nuance nodig en vele do en don’ts in tekeningen die alles aangeven met icoontjes.
 • 20% van de bevolking wil meer genuanceerdere uitleg over wat u niet zegt!
 • leg elke dag in het nieuws uit met % hoeveel de gezonde voeding is gestegen in deze tijden/dag – de appelen die de dokters weghouden elke dag – zijn stikke duur geworden sinds 3 maanden, toch zijn het streekgebonden appelbomen die we zien staan!
 • geef aan hoeveel u heeft beloofd aan de zorgende werknemer in de zorgsector van de afgelopen 50 jaar hoeveel dat u niet hebt gedaan, maar wel hebt beloofd! – straks betaal ik mijn hospitalisatie verzekering en betaal ik mijn pensioensparen dat dit jaar weer is verhoogd, wat doen jullie met dit geld mijne heren?!

en zoveel meer…

het is heel simpel hoor om de puntjes op de i te zetten!

zonder te beoordelen, zonder oordeel en zonder onevenwicht te creëren tussen arm en rijk!

gezondheid IS voor iedereen hard werken, zonder covid en met covid!

AANVAARDEN

is aan de mensheid gegeven die het kunnen bevaren

om de puntjes op de i te zetten is het aanvaarden – AAN de mensen vragen om te VAAREN op de maatregelen die in de statistieken van de metershoge virus golven laten zien, is nog steeds niet het zelfde in de praktijk.

VAAREN is een VAARDigheid die velen niet hebben als ze achter een mondmasker groen glimlachen omdat het huilen ze nader staat dan het lachen.

De VAARDIGheid om te aanvaarden dat wat een mens zo graag wenst – de huidhonger stillen en eens goed zichtbaar lachen – met andere is vele mensen niet gegeven! Grote mensen niet en DEn kleine mens ook niet…

Maar goed – Geachte – puntjes op de i –

Uw mensenrijk is maar zo blind als je wenst.

Angst zaaien en strooien brengt altijd wat op – wat je zaait groeit wat je aandacht geeft ook – in de positieve zin én in de negatieve zin.

We mogen alles, ALS, alles ook voorbij is!

Wel dat IS er dus niet!

Laat me nu eens heel eerlijk zijn en zeggen dat we er gewoon moeten mee leren leven!

niet met de angst die nu rondgaat, maar wel met het covid virus en haar mutaties!

Wie is de sterkste?

Ja inderdaad – het puntje op de i dat al decennia voor deze tijden door wetenschappers voor je neus is gelegd in een dossier in de lade van – het klimaat en het milieu!

wie arm is eet dieren die ze eigenlijk beter niet aten! wie arm is leeft in gebieden die zo verdord en verbrand en verbannen zijn dat zelfs de injecties daar maar amper kunnen gegeven worden van het virus dat de wereld laat zien wie de baas is van de puntjes op de i.

en ja

We weten allemaal dat vele mensen en vele ook niet heel veel lezen waarvan dat de bronnen gecontroleerd zijn door de media en waarvan de doemdenkers smullen.

Het gaat er niet om of – je het nu geloofd of niet – het gaat erom om de wereldbevolking in hun eer te laten en ze bewust aan te sporen om voor alle andere – zichzelf te laten injecteren – .

Allemaal voor de puntjes op de i waarvan we veronderstellen dat het helpt en iedereen legt het vertrouwen van hun eigen gezond – of (nog) niet gezond immuunsysteem – in de weegschaal van de alsmaar meer gesubsidieerde farmaceutische industrie die niet maalt om de belastingbetalende mens van allerlanden.

Wanneer mijn puntje op de i ervan af valt is wanneer ik op 2 uur tijd 3x het nieuws heb beluisterd en waarin 3x verschillende dingen worden gezegd van wat ik als wakkere burger met een gezonde burgerplicht moet doen, niet mag doen en niet meer ga mogen doen…

Dàn valt er voor mij het puntje VAN de i.

Kinderen – geachte puntjes op de i – zijn voor mij de puurste wezens op aarde!

ze investeren de hemel op aarde – en eerlijk gezegd ze krijgen – stank voor dank!

vanachter hun mondmasker ruiken ze de stinkende adem van zichzelf omdat ze vergaan van de rottende appels die niet meer willen, kunnen en volgen van dat wat er is gezegd en gezwegen.

ok ik ga te ver, maar eerlijk gezegd, het gaat ook ver.

Ergens is er ook bij mij als gezonde wakkere vrouw, moeder en echtgenoot soms een grens van fatsoen bereikt.

Die grens is niet alleen bij mij bereikt, maar vele met mij gaan zeggen;

 • ja ik versta het en ga mijn reis van wakkere en bewuste burger verder zetten vanin mijn huisbubbels in mijn eigen hoepel
 • ja ik begrijp de statistieken en pas mijn gedrag er aan aan, dat doe ik al van het begin trouwens
 • ja ik zet mijn kind van onder de 12 een mondmasker op als het moet, en als het kan is het zo snel als kan ook weer uit!

maar dàn vraag ik u, – geachte puntjes op de i – om na deze tijden super hard te AANVAARDEN dàt er stevig moet geïnvesteerd worden in de kinderen die geen stem hebben in deze maatregelen!

AANVAARDEN is ook investeren om een steen te verleggen in de levensrivier op aarde!

En als ik mag nog even een puntje van kritiek te geven – eerlijk gezegd – als ik nu moest gaan stemmen, ik stemde op de partij van de kinderen, want die kunnen straks de puntjes op de i wel gaan zetten!

Advertentie

Een gedachte over “aanvaarden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s