stilte

We zijn eigenlijk allemaal een beetje opzoek naar één of andere vorm van ontspanning.

Ontspanning door inspanning dàt kennen de meeste onder ons omdat we nu eenmaal moeten presteren – ook in het mediteren en ook in het gezond zijn en worden…

daar waarvan je dacht het niet te moeten, ga je zeker moeten – ontspannen –

Stilte

hoort heel dikwijls bij ontspanning.

al ben ik er ééntje die stilte toch vooral nodig heeft in het horen – niet horen

– al is dat voor mij moeilijk want sinds mijn auto ongeluk 24 jaar geleden is de knal nog steeds te horen in mijn oren maar dan als een als een – schhhhhiiiiiittttttssssschhiiiitttt gefluister – dat altijd aanwezig is (en bij stress wel eens stormachtig en piepend kan worden).

stilte

waar ga je het nog vinden?

het is maar wat je wenst van stilte natuurlijk?!

nooit is het stil in mijn wereld, maar ik kan wel voor mezelf stil zijn!

ongelofelijk maar waar, sinds ik ik de diepere meditatie heb ontdekt in oktober op het strand van Bredene – met voor mij een familie die heel veel zijn had om boven de wind en de zee geluiden uit naar elkaar te roepen – sinds dien kan ik dieper mediteren en de stilte ontvangen in mijn hart en achter mijn oren en ogen…

het is maar wat je ervan maakt, al moet ik wel zeggen externe geluiden van een stubru zender die net iets te luid staat in een fijn cafétje waar je met je man een ontbijt eet, dàt kan me helemaal uithollen en daarvan kom ik vermoeid thuis.

niet van het ontbijt met mijn man maar wel van een radio die iets te hard staat en dan nog op een radio zender met nieuws en verschillende tierlantijnen…

dàt is dus de kunst

daar had ik in meditatie stand moeten gaan – want er was lawaai – en dàn pas kan je de stilte ervaren!

ja de innerlijke stilte

gisteren was ik uitgeteld.

ik had vrijdag zo opgegaan in het poetsen van de vloer en het huis dat ik vergeten was dat ik een lichaam had – hahahaha – ja dus gisteren zo stijf als een plank.

ik heb Netflix ondertussen, sinds een paar maanden nog maar.

ik dacht hé ik ga even rusten…

en toen kwam er een reeks over – de meest spectaculaire huizen van de wereld – voorbij

een bbc reeks waar ik al een paar afleveringen had van gezien vanuit de tijd ik nog geen Netflix had.

ah hé dit is interresant.

ja dus, ik met warmte en rust helemaal opgaan in huizen en verhalen van huizen over heel de wereld.

ik zat in Hiroshima, een huis in het midden van de stad!

en wouw echt waar, wat een staaltje van architectuur – wouw – nieuw met een traditionele vingeroefening – esdoorns – geplant op de eerste verdieping – en een zen tuin op de tweede en de voorgevel 4 verdiepingen hoog – in glas – helder glasstenen –

de architect zat op de trap met een Britse architect hij antwoorde op de vraag – hoe ben je erin geslaagd om het lawaai buiten te houden?

hij antwoorde;

ja!

https://www.bbc.co.uk/programmes/b09tqyms

en dus nu

Stilte

2 gedachten over “stilte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s