een krachtig(e) (be)roep

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/alleen-elvis-blijft-bestaan/9/alleen-elvis-blijft-bestaan-s9a2-jef-vermassen/

Ik kijk altijd in de vroege morgen op zondag morgen – als ik kan – de her uitzendingen van Alleen Elvis blijft bestaan.

Deze morgen zat ik weer aan mijn scherm geplakt – ik heb gehuild – ik heb gelachen – ik heb met verbazing zitten kijken wat een charisma en zelfbewustzijn de pleiter voor humaniteit heeft.

eigenlijk ben ik een humanist, in hart en nieren, het raakt me dat de mensen die de overstromingen over zich heen kregen en zulk groot verlies hebben geleden nu nog steeds nergens staan en letterlijk in de koude leven – misschien niet fysiek – maar wel mentaal – alles is weg en veel is onzeker – het raakt me dat alleenstaande ouders – vooral vrouwen – hier in ons Vlaanderen land – van zeer goed hout moeten gesneden zijn om het hoofd boven water te houden – het raakt me als ik de cijfers zie van al die kinderen en jongeren die zich psychisch niet goed voelen en zelfs niet ok zijn – het raakt me diep als deze toekomst echt het zo zwaar te verduren heeft in pesterijen via sociale media – het raakt me diep dat we bijna niet meer weten hoe we met een hoog intelligente dieren kunnen samenleven – het raakt me diep dat ik me de laatste maanden – zeker met deze regeringen van macht en ontevredenheid en excessen – de samenleving veel minder humaan laten gaan alsof het – minder humaan zijn – de nieuwe norm aan het worden is…

ik weiger te geloven dat het narcisme en de machtswellustigheid van verschillende wereldleiders zoveel invloed heeft op onze politieke invloeden en op de economische wereldhandel.

ik weiger eveneens te geloven dat we er allemaal slachtoffer van zijn!

maar eerlijk gezegd, al dat weigeren – het brengt niets op –

ik heb de keuze

ik heb een keuze om te zien in realiteit dat de humaniteit over heel de wereld zo is zoals ze is en dat alleen met goede daden – die bij jezelf aan je eigen keuken en huiskamer beginnen – de wereld echt kan veranderen!

wat ik van Jef Vermassen vandaag heb geleerd is – dat schoonheid en – goed doen – in evenwicht is met de realiteit van vandaag en morgen.

de schoonheid in de mens staat ik evenwicht met de gruwel van de mens.

beide zijn emotioneel geladen!

en beide zijn een keuze!

beide zijn een keuze !!!

je maakt schoonheid – kunst – vanuit emotie

je begaat een misdrijf uit emotie

je beseft in eerste instantie niet dat je – kunst – hebt gemaakt die de mensheid raakt

of je gaat het min of meer toch bedacht doen?!

je beseft niet in eerste instantie dat je – een misdrijf – pleegt die de mensheid raakt

of je gaat het echt bedacht uitvoeren?!

van Apen verschillen we maar 1% !!!! en die moorden we massaal uit om meer ‘land’bouw gronden vrij te maken voor onze monden, kleren en wonen…

wel dàt raakt me!

heel diep!

wat doen we in hemelsnaam met de humaniteit?

misschien ben ik heel gevoelig op deze leeftijd en ben ik heel idealistisch en wil ik niets liever dan geloven dat alles goed komt, en begrijp ik ook echt dat elke generatie een oorlog meemaakt op welke plaats dan ook op onze aarde.

oorlog en schoonheid – ze horen samen – zonder schaduwkant geen licht – zonder afzien geen begrip – en zo verder en zo voort…

ik ben heel realistisch dat niet iedereen ‘lief’ is voor elkaar – ik ben zelf ook niet altijd ‘lief’ voor andere! nee ik ben geen watje hoor – maar als je weet dat we allemaal – in vorige levens – ook wel eens – niet lief zijn geweest – dan moeten we toch weten dat LIEFDE nu echt aan de orde is en dat we ook eens diep in onze eigen Westerse levensblik moeten gaan kijken om deze echt te leren verbreden!

we – en dan bedoel ik eigenlijk heel sterk – we – het collectieve – de wereldbestuurders – in het zicht maar vooral die die niet zichtbaar zijn – die het collectieve sturen – die – we – bedoel ik, dat die zoveel macht hebben gekregen de laatste decennia – wanneer er voldoende geld was voor diegene die al het geld naar zich toe trokken – we mogen nog niet klagen hé, leef maar eens als kind, tiener, en jongvolwassenen en volwassenen in een werelddeel dat gedomineerd wordt door oorlog of onderdrukking van vrije mening en leven en dood maatschappij, dan mag je als je hier leeft niet klagen hé! dàt die wereldbestuurders zoveel macht hebben gekregen dat ze gewoon – op de knoppen – aan uit – te duwen hebben om nog meer naar zich toe te trekken op de kap van mens dier en milieu?!

dan is het woord humaniteit ook niet meer helemaal juist –

ik ben heel gevoelig geworden nu de politieke situatie in ons – arm Vlaanderen – zo erg aan het verarmen is en dat de humaniteit – ook op mens, dier en milieu vlak echt zo zwak is dat ik er wel van wakker lig!

je moet al uit goed hout gesneden zijn om hun gedachten gangen te kunnen volgen als ze de budgetten gaan vrijmaken…

Al moet ik wel zeggen, er zitten knappe koppen in de regeringen van elke toren in Brussel…

maar eerlijk gezegd, een strafpleiter als Jef – met Thomas als heel klein jongetje die niet goed weet wat hij met een strafpleiter aan moet – zet JEF toch weer de vingers juist aan de juiste pols ZONDER echt over politiek te praten in eigen land en omringende landen…

Ik nodig jullie allemaal uit om deze uitzending te bekijken en nu voor deze ene keer niet naar de vragen van Thomas te luisteren maar alleen naar wat Jef verteld & de reportage fragmenten te kijken!

en trouwens

ik was deze week ergens in de winkel voor een kleinigheid – ik vertelde tegen een vrouw dat ze 50euro had laten vallen – ze keek naar me en zei verbaasd –

er zijn nog goeie mensen in de wereld !

al vond ik dit gewoon een vorm van burgerplicht …

wie weet hoeveel dat die 50euro waard was voor die vrouw.

ik ken alleen de waarde van 50 euro die voor mij geldt…

Advertentie

3 gedachten over “een krachtig(e) (be)roep

  1. Soms is het beter om even je ogen en oren te sluiten en vanuit jezelf het nodige waar te nemen.
    Wat er nu hier in D3 gebeurd daar moeten velen van leren. Maar laat je er niet in meeslepen.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s