wist je dat ik ook Mandarijns kan?
ja echt!
Mandarijns spreek ik
!al is mijn taal net de zelfde als die van u, toch…
ik spreek ook Mandarijns!
Net iets anders met de zelfde woorden die we allemaal hebben geleerd vanuit de moedertaal, van onze moeder en vader, de school en de gemeenschap.
Toch heeft mijn verstand, mijn hart en mijn ziel net die andere taal ontwikkeld in jawel een Chinees Mandarijns dialectje.
Mijn hart is heel subtiel, fluisterend mandarijns
Mijn verstand is luid, vreselijk kort en bondig en heel direct aanwezig en vreselijk chaotisch en vooral heel druk communicerend in het mandarijns.
Mijn ziel, ja dat is zuiver mandarijns
Mijn lichaam spreekt alles door elkaar…
Het is eigenlijk heel gek, ik ben een mandarijn in de wereld van bananen!
nee grapje!
of toch niet?!
het is zo gek
toch zijn er mensen die me wel verstaan
als of die wel van ‘mandarijnland’ gekomen zijn of die ook een potje mandarijns spreken of die zich ook mandarijns voelen of die het mandarijns wel kunnen smaken
dà t is pas hemels!
ze zijn meestal erg zeldzaam –
maar ze bestaan! en kijk!
wat er gebeurd als mensen wel kunnen horen maar niet kunnen luisterenkijk voel
zie
heel dikwijls voelt het alsof het toch niet past in de schaal van welzijn in je leven.
het fruit dat niet gerijpt is, het fruit dat te rijp is, de communicatie dat net dà t onverwachte in zich draagt dat het leven zuur maakt die zure, die zoute, die smaak die blijft hangen in de cellen van je bestaan, die ken ik
aanpassen heeft geen zin!
ik heb me als mandarijn sprekende in heel mijn leven aangepast aan de wereld die niet de echte mijne was…
tot nu
sinds dit jaar ook al blijven er in mijn levenschaal maar enkele vrienden – minder dan een handje – over, ze zorgen wel voor een hemelse kwaliteit in mijn leven.
wat dan met de rest?
(lees door onder de foto)

Als ik heel eerlijk ben hierover heb ik er een hele luchtige tekst over geschreven maar in mijn leven is dit absoluut geen luchtig onderwerp.
Al van kleuter leeftijd af heb ik moeite met de taal die er gesproken is en gaat worden die niet overéénkomt met dà t wat mensen voelen en doen.
AL VAN KLEUTER LEEFTIJD !
Het heeft mijn leven bepaald.
Nog steeds nog elke dag!
Het uit zich in alles!
Dus echt ik leef als mandarijn in een wereld die heel banaanachtig is…
Ik heb er mee leren leven, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik heel mijn leven naar mezelf ben aan het zoeken geweest!
Dat heeft nu zijn voordelen, maar ook zijn nadelen…
En om heel eerlijk te zijn voor een tweede keer.
het heeft niet alleen met je ‘anders’ voelen te maken, het heeft vooral met je vele breder denkend en voelend vermogen te maken dà t je ‘anders voelen’ en ‘anders denkend vermogen‘ en zeker je ‘brede(re) associatieve vermogen’ en daardoor je sensitiviteit verhoogt voor bepaalde sferen, situaties en levenscreatieve eigenheden spelen een super belangrijke rol hierin.
Je anders denkend en voelend vermogen – nee niet je brein alleen, je lichaam is voor mij net het zelfde als een brein – gaat levenscreativiteit stimuleren, niet alleen vanuit de creatie in een medium maar ook in zelfontwikkeling en zelfstudie in nét die dingen die je eigenste ‘anders voelende kern’ gaan stimuleren.
En ja je kan hier metéén in 1 noemer noemen, al je levensstrategieën, overlevingsstrategieën, hoe je met je trauma’s bent omgegaan, hoe je je mindset hebt ontwikkeld, hoe je dit en dat aanpakt, maar vooral NIET aanpakt, het heeft allemaal te maken met de taal die je spreekt.
Zoveelste ‘different’ je je voelt, zoveelste meer van deze bovengenoemde en meer eigenschappen ik hier boven heb opgenoemd spelen een rol.
En om af te sluiten;
Kennis is geen wijsheid!
Hier hebben we het over je eigenste kern wijsheid!
Die ontstaan is door leren, maar veel meer door te beleven.