het huis

Ik kwam in een huis afgelopen week, een huis dat me riep, ergens omdat ik veel hoop heb om een rustigere – ja nog rustigere – omgeving te gaan wonen – dus vanuit een groot en oorverdovend verlangen – zag ik gewoon een huis, het riep me, ik ging kijken en meteen was er een klik.

Er zat ook een edelsteen in de schouw gemetseld – een grote kwarts met pyriet in – ik hield deze vast en voelde dat het huis mijn levenskracht een duwtje gaf… mijn buikgevoel juichte!

Toch wist ik dat we voor een hele uitdaging zouden staan, waar ik persoonlijk wel voor te vinden zou zijn, al betekende het veel extra voor mij persoonlijk. & was het echt zo rustig als waar wij nu wonen? Ik reed op alle uren van de dag langs en wat bleek, nee zo rustig was het niet.

Ik ben maandag ook afscheid gaan nemen van het huis, net na de makelaar hier is geweest om ons huis te schatten. mijn intuïtie riep JA maar mijn dieper gevoel – de nodige rust – heeft toch de overhand genomen.

Hoe het komt dat ik toch verder ga voor alsnog te weten of we het huis al da niet kunnen kopen is voor mij onduidelijk – al denk ik dat het huis voor mij een soort persoonlijkheid heeft waar ik veel voor wil doen – dus toch gaan we verder, al weten we nu al dat het realistisch budgettair moeilijk haalbaar gaat zijn, en het minder rustig is dan waar we nu wonen…

Trouwens een huis is meer dan een huis, het is een prachtige metafoor om naar jezelf te kijken, dàt huis spiegelt mijn huis, een herkenningspunt, de energie ken je, nu is mijn werk om dit hier thuis weer te instaleren…

Tot slot – de moraal van deze intuïtieve beleving – je intuïtie spiegelt dat aan je wat je nodig hebt, je hart weet het en je realisme wijst je de weg als je luistert naar je gefluister!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s