Je waardevol huisdier

Een huisdier is niet zomaar een huisdier, en dat merkte ik bij het onderzoekje dat ik deed voor het bladje van de jaarlijkse westie wandeling die dit weekend doorgaat.

Je waardevol huisdier

Weet je waar ik zo blij van kan worden, van baasjes die hun huisdieren behandelen als gezinslid.

Elke dag ben ik blij dat ik de prachtigste foto’s kan bewonderen van baasjes die zo blij zijn met hun westie in mijn geval.

En zo iemand stel ik graag aan jullie voor.

Misschien doet het een belletje rinkelen, Natan en Eric Compernolle

Ja als je idd je belletje hebt horen rinkelen, ja het is Eric die de mooie foto’s maakt van de herdenkingen aan de oorlogen.

32893499_1378366648974173_3904576518507986944_n

Hij heeft naar mijn gevoel een hart voor mens en dier, al heb ik hem nooit persoonlijk ontmoet, ik voel het door zijn foto’s heen, ja ook van mens en dier.

Natan is nu de hoofdrolspeler, Natan een prachtige westie reu – hmm stoere kerel – even oud als ons Fientje, een westie teef gesteriliseerd en eveneens een prachtige westie.

We hebben 1 ding gemeen, onze westie is ALTIJD bij ons, ook op reis, ze zijn het verlengde van ons lichaam en ziel…

Eric heeft me zomaar zijn verhaal neergeschreven, hoe belangrijk is Natan voor je Eric?

Ons verhaal ,

Alles begon zo’n 7 jaar terug …. op bezoek in Nederland bij de familie Voesten om naar een Westie Puppy te gaan kijken en het was echt liefde op het eerste zicht , deze met het “zwart” bandje had ons hart gestolen maar uiteindelijk lag de keuze bij de fokkers en na 14 dagen wachten en nog een bezoekje in Leunen kregen wij een mail dat de puppy met het “zwart” bandje voor ons was en zijn kennel naam was “Dynamite” , dus dat beloofde al iets.

Natan was echt super gesocialiseerd en thuiskomen met hem was gewoon fun want hij trok zich van zijn nieuwe omgeving niks aan en begon zijn ontdekkingstocht in het verre West-Vlaanderen …. tuin , bos en de omgeving werden allemaal gekeurd en goed bevonden, hij was echt wel mijn Maatje maar met toenmalige vrouw was het héél wat minder , ze konden elkaar bij wijlen niet uitstaan zodanig dat ik er gedragstherapeut heb bijgehaald maar het was een maat voor niks , Natan kende zwart en wit maar grijs bestond niet voor hem .. hij aanvaarde iemand ofwel niet en dat is nu nog altijd zo !

Toen Natan drie jaar was zijn mijn vrouw en ik uit elkaar gegaan en is Natan bij mij gebleven en zijn wij elkaars steun en toeverlaat geworden , ik heb toen pas beseft wat hij voor mij betekende . Ik was dan ook juist op pré-pensioen en kon echt héél veel tijd vrij maken om met elkaar om te gaan … gaan wandelen met de vriendjes in zijn bos , mee met baasje op vakantie , kortom elke dag van ’s morgens tot ’s avonds met elkaar op stap en doen wat ons hartje lust .

Het was ook weer het moment om mijn passie van fotografie weer op te pikken nu ik weer tijd te over had en natuurlijk is Natan één van mijn favoriete onderwerpen en zijn de foto’s echt wel al de wereld rond gegaan en hebben we tevens héél veel mensen kunnen ontmoeten , mijn passies waren zo terug verenigd en brengen ons elke dag heel veel plezier en zijn we ook naar elkaar toegegroeid want dat kleine ventje is wel een echt model geworden en hij weet het hoor .

Het plezier dat ik heb met Natan rond om mij is gewoonweg super , we hoeven maar naar elkaar te kijken en we weten al wat er te gebeuren staan , efkes met de vinger knippen en hij gaat zitten en liggen en geniet van mijn aanwezigheid zonder ook maar één moment tegen te stribbelen want hij weet maar al te goed dat wij één zijn en hij van mij echt alles mag doen wat zijn hartje lust maar dat baasje wel de regels bepaald !

Wij genieten gewoon van elke dag en doen zoveel mogelijk dingen met elkaar en ik hoop dat dit best nog een tijdje mag duren want mijn leven is een groot deel dit van Natan geworden !!

 

Natan en zijn vriendjes, met baasje Eric

  • alle foto’s zijn (c) van Eric Compernolle en Sven voor de foto van Eric en Natan

ik dank je voor je verhaal Eric, veel knuffels aan knappe en stoere westie Natan!

groetjes van ons Fien

 

 

 

 

 

 

Advertentie

5 gedachten over “Je waardevol huisdier

  1. prachtige foto’s
    en een geweldig mooi verhaal
    bij het zien van de 1ste foto , dacht ik gelijk terug aan vanmiddag , als ik ff stil stond bij 4 graven van het gemenebest
    ja misschien vreemd , maar kom ik die tegen in het land , en het hek is open , ga ik er ff naar toe

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s