Florijntje Konijntje

20161201_162158we riepen hem met florijntje konijntje en dan als hij niet té ver weg was kwam hij, en dan eten natuurlijk, of in de zetel liggen bij zijn meester knuffelaar – mijn man –

in de morgen zat hij altijd op de keukenvensterraam, hij sliep in de tuinberging ik het ‘warme hoekje’ .

hij is er niet meer…

RIP florijn !

ineens een poes levenloos vinden aan de achterdeur.
alsof hij sliep is hij precies ‘gevallen’

16.54 heb ik hem gevonden, nog niet lang gestorven, dju dju dju
waarschijnlijk een hartinfarct

dju doet veel zeer !

20160215_091407

hij heeft het niet gehaald, zijn derde keer water op de longen heeft er te veel aan geweest.

het hartje was ander half maand geleden al erg verzwakt door de behandelingen. we wisten dat we extra tijd hadden met hem en nu lag hij gisteren levenloos voor de achterdeur.

in de morgen nog goed gegeten, alleen zijn miauwen was dieper en heel anders. een diepere miauw zoals ik soms hoor als hij moet overgeven of zo…

in de dag heeft hij nog samen met ons fien om de zetel gelegen, oef !

ik die had het precies voelen aankomen. om 14.15 ben ik vertrokken om mijn laarzen gaan te halen, onderweg kreeg ik ineens een gevoel van diep diep verdriet – er gaat iets ergs gebeuren – ik ging even heel mijn dierbare dichtstbijzijnde familie af, neen geen van die mensen. ik liet het daarbij…

bij het terug komen van de laarzen en boodschappen doen lag hij daar buiten aan de achterdeur alsof hij even ging rusten.

ja, dat ga je dus nooit vergeten, een witte kater met veel katerkracht en hij kon vechten tegen de veel jongere katers tjonge, maar hij verloor in de laatste gevechten een paar voortanden en had een stukje uit zijn tong.

donderdag is hij nog op zijn kussen in de zetel komen liggen, zich nog uitgebreid gewassen – prachtig als een kat dit doet – en liggen kijken hoe ik sliep…

en plots kan dit allemaal niet meer…

voor ons Fien was het gisteren ook ‘raar’ een florijn dat niet meer opstaat. buiten moet er wat rondgelopen worden en dat deed hij niet meer, ze ging al spelend even tikken met haar snuit tegen zijn hoofdje…

toen ze zag dat ik hem inwikkelde in een handdoek kwam ze snuffelen aan florijn zijn snuit, ze had het plots door en bleef snuffelen aan florijn.

toen ze gedaan had, ik ons fien geknuffeld had was richting dierenarts, om de crematie te regelen en nog uitgebreid afscheid te nemen.

onze zoon heeft dat weer fantastisch gedaan, en de vragen blijven komen waarom is zijn hartje gestopt en waarom is het een hartinfarct en hoe werkt dat een hartje dat ineens niet meer klopt?….

nu gaan we aan Peggy vragen om een mooie poes voor ons te maken, als herdenking van ons Flora – RIP 8 juni 2017 -en ons Florijn en onze Floch van vroeger die een week voor onze trouw is gestorven 10 jaar geleden.

wat wel opvalt deze morgen, ons Fien wijkt niet van mijn zijde, op dit moment ligt ze op mijn schoot, ze wil bij me zijn…

dieren rouwen dus ook oh jaja !

20160210_061906

20160203_061003

we hebben weer een blz omgeslagen…

slaap wel florijntje en tot ziens prachtige ondeugende soms opdringerige kater, ik ga je enorm missen!

 

Advertentie

10 gedachten over “Florijntje Konijntje

  1. Ik vind het zo verdrietig, maar toch ook goed. Geen pijn denk ik gewoon op jou liggen wachten en toen in slaap gevallen… Florijntje heeft het goed gehad bij jullie 💚 En zéker dat dieren rouwen en missen! Heb het zo vaak gezien… Knuffel jullie Fientje maar veel deze tijd ❤
    Wat een lieve namen geven jullie de dieren toch. Sterkte en lieve knuffel xxx ❤

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s